Eve Online > Dyskusje ogólne

Pewnie bylo, moze nie, punkt widzenia gracza z null na empire

<< < (6/11) > >>

CATfrcomCheshire:

--- Cytat: Mighty Baz w Luty 27, 2010, 08:18:54 ---pytanie gdzie dołączycie...czy do C0venu

--- Koniec cytatu ---

Niech no tylko Col to przeczyta  ;D

Baz, przy calym szacunku, nie trzeba dolaczac do juz istniejacych organizacji, zeby wyjsc z cienia i uczestniczyc w globalnym zyciu EVE. Wszystkie te organizacje powstaly od zera, tworzyli je ludzie tacy, jak my, jednym sie udalo, innym nie, ale to nie znaczy, ze nie nalezy probowac. Sa gracze, ktorym zupelnie nie odpowiadaja juz istniejace modele organizaji w EVE, z roznych powodow. Wpadnij kiedys z nami polatac, zamiast teoretyzowac, to zobaczysz te roznice. Ja jestem raczej zwolennikiem decentralizacji w EVE, niz laczenia sie wszystkich w coraz wieksze i wieksze organizacje, zeby tylko cos znaczyc. Fajnie np postapil DarkSide- wyszli z duzego aliansu, lataja sobie for fun, bez tego calego bagazu, do ktorego tak ladnie namawiasz, i raczej nikt nie powie, ze z tego powodu odsuneli sie w cien, albo ze nic nie znacza w EVE - reinforcuja highendy dla zabawy, dla zabawy gryza SOVa lokalnych powerblokow, w rownych walkach rozwalaja takie uber pvp alianse jak Twoj, najczesciej do zera. I przy tym sie bawia 100x lepiej, niz bawiliby sie, gdyby nadal walczyli o jakies abstrakcje, typu "weicej naszego kolorku na mapie". Dla kazdego cos milego, fajnie, ze sa rozne typy mentalnosci, rozne priorytety, wy robcie swoje, i my bedziemy robic swoje. Oczywiscie nie musi to przeszkadzac to we wzajemnych docinkach i przekomarzaniu na forach, to jest fajne, dopoki ktos nie zaczyna podchodzic do tego zbyt powaznie :P My pozostaniemy dla Was "lowsekowymi nubkami" juz pewnie na zawsze, co mi osobiscie zupelnie nie przeszkadza, zwlaszcza jak widze czlonkow ubernullsekowych aliansow scramblujacych bramy, fitujacych armor reperki na bombery, lemingujacych calymi stadami, i zachowujacymi sie jak dzieci we mgle, gdy tylko zabraknie powtarzajacego kazda komende po 3x FC  ;D

MightyBaz:

--- Cytat: CATfrcomCheshire w Luty 27, 2010, 10:31:33 ---Niech no tylko Col to przeczyta  ;D

Baz, przy calym szacunku, nie trzeba dolaczac do juz istniejących organizacji, zeby wyjsc z cienia i uczestniczyć w globalnym życiu EVE. Wszystkie te organizacje powstały od zera, tworzyli je ludzie tacy, jak my, jednym sie udało, innym nie,

--- Koniec cytatu ---

pogadamy za pół roku...może rok. Osobiście nic nie mam ani do was, ani do podobnych corpów, po prostu - gram na tyle długo, by nie bawić się w sentymenty czy uświadamianie czegokolwiek, że tak się właśnie dzieje. Bez zaplecza gospodarczego nie da się zbudować stabilnej organizacji, która zapewni jej rozwój. Nie ma bata, skądś tę kasę trzeba zdobywać. Chyba że latacie co jakiś czas na roamy, a potem przesiadacie się w marudery i farmicie plexy albo ryjecie paski. Infrastruktura zapewnia stałe finansowanie [oprócz kosztów na jej utrzymanie].

A, co do c0venu - miałem zupełnie błędne spojrzenie, głównie przez flejmy niektórych membersów na centrali, ale po rozmowie z Rafaelem [ hist.: załozyciel Rave] przy dobrym szlachetnym trunku...przekonał mnie, rzeczywiście co innego słychać a co innego widać.

Wiesz, równie dobrze można patrzeć na BuFu przez posty Scarego, który w tej chwili zrobił sobie przerwę od EvE i wyciągać błędne wnioski, że bufony to sami zacietrzewieni osobnicy patrzący na swoje nabrzmiałe od masowania etosem e-peeny. Z tego co wiem, tak nie jest.

Straszny:

--- Cytat: Lo K'Chen w Luty 27, 2010, 01:27:33 ---Każdy ma swoje wartości jeśli idzie o grę. Ale tu poprę Cola. Nieważne co robisz, ważne że korzystasz z gry którą zaprojektowało CCP. Płacisz za to, grasz, bawisz się na swój sposób... super. VooDoo i inni piraci bawią się na swój sposób. Gorszy? Lepszy? A czy to ważne? Każdy z nas płaci za EVE - taką jaką chce ją widzieć. I wkurwiają mnie posty Scary'ego z których na siłę wybija się jedna nuta - 0.0 is better than low. Zostałem ocenzurowany prawda. Low, high, null jest tak dobre jak tego chcemy i oczekujemy. Wszyscy płacimy za EVE. A jak kto z tego korzysta to jego sprawa. Scary wciąż z Twoich postów przebija elitarność, lubię Cię (jesteś zajebisty w solo fight's), ale to nie zmienia faktu że darzę sympatią wielu innych ludzi dla których EVE stało się światem w którym mogą bawić się/być poważni/być kimkolwiek zechcą. I Zostałem ocenzurowany mnie narzucanie jakiejś wizji gry "bo ja tak gram, bo mój korp tak gra (Zostałem ocenzurowany prawda od co najmniej roku - pewnie mnie za ten tekst wyrzucą) więc to jest jedyna słuszna i najsłuszniejsza prawda". To jest sandbox i kazdy bawi się jak chce.

--- Koniec cytatu ---
dziwne bo w pierwszy swoim poście napisałem praktycznie to samo póki sfrustrowany czymś CAT nie napisał że napisałem co innego  ...  ??? Serio mi się tamta zabawa chyba najbardziej podoba tylko śmieszą mnie posty o znaczeniu takiej dla gry.  Jeśli w tamtym poście przebijała jakowaś elitarność jak odniosłeś wrażenie to prosze Cie zacytuj mi to ;) - w EVE nie gram ok 7 miesiecy po 3 latach gry non stop. Niestety tak bywa w RL i nie przyśpiesze tego nawet o dzień :) .

btw: jestem przekonany że DarkSide tak naprawdę albo sie zmieni albo za 2 lata będzie wspomnieniem, oczywiście Ci ktorym sie ich gra podoba/imponuje etc będą dzisiaj temu gorąco zaprzeczać. Kompletnie nie zgadzam się z wypowiedzią CATa jeśli o to chodzi.  Już coś takiego widziałem z Minor Threat. W pewnej skali, bo przy malych organizmach działa to świetnie, to jednak jak sie zaczynają rozpychać i rośnie ich chwilowe znaczenie to takie pomysły mają krótkie zakotwiczenie w grze jeśli jednak nie są związane z sovem w 0,0.

@CAT
" w rownych walkach rozwalaja takie uber pvp alianse jak Twoj" - znaczy DarkSide mogłoby rozwalić Atlas?  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
hop hop czas na pobudkę.

@
Baz - od dwóch lat wszyscy Ci tłumaczyli ze pierniczysz straszne głupoty a ty jechałeś uparcie swoje i nagle zmiana o 180 stopni. Wcześniej obrażałeś innych za poglądy dokładnie przeciwne, teraz z drugiej strony.

CATfrcomCheshire:

--- Cytat: Scaryman w Luty 27, 2010, 11:23:55 ---sfrustrowany czymś CAT
@CAT
" w rownych walkach rozwalaja takie uber pvp alianse jak Twoj" - znaczy DarkSide mogłoby rozwalić Atlas?  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
hop hop czas na pobudkę.

--- Koniec cytatu ---

Scary, wypij kawe, a potem jeszcze raz przeczytaj, co napisales.

Akurat to o Darkkside pisalem do Baza, ale w sumie dokladnie tak samo sie odnosi do Atlasa. Jezeli spotkalibyscie rowny ilosciowo/jakosciowo gang Darkside, to bez watpienia dostalibyscie w tube, i to najprawdopodobniej do tzw jajka, tzn wtopilibyscie wszystko, nie zabijajac nic. Zaloguj sie, polataj, i sprawdz to sam - nie bede cie przekonywal, bo sie nie da.

Zarzucajac mi frustracje przekraczasz te cienka linie, poza ktora rozmowa staje sie bezprzedmiotowa, bo zamienia sie w odbijanie pileczek/osobistych wycieczek, co do niczego nie prowadzi. Sprawdz sobie w google haslo "kultura rozmowy". Gdybym chcial sie uciec do Twojej retoryki, to napisalbym, ze jezeli moim problemem jest frustracja. to Twoim obstrukcja :) Sprobuj kiedys z rana zjesc pelnoziarnista bulke, to powinno pomoc.  A teraz wrocmy do tematu  ;)

Straszny:
niestety głebokie przekonanie że najlepsi to ci co mają "wszystko w dupie " przesłania CI obraz sytuacji, i zupełnie nie wiem czego nie potrafisz sie powstrzymać od wycieczek osobistych w dyskusji o grze.

Wysoka efektywność DS wynika z tego samego z czego wynika u wszystkich sojuszy elite-wolfpax - same sobie wybierają miejsce na skirmish-fights dzięki czemu szybuje w góre efektywność, ale w momencie gdyby przez nawet 2 tygodnie musieli w grze czegokolwiek bronić i być w miejscach wybranych przez przeciwnika - efektywność DarkSide poszybowałaby w dół, czego bardzo podobnym przykładem była efektywność Pandemic Legion z okresu obrony Foutain.

poza tym to czyste teoretyzowanie, wszystko co zbyt "elitarne" a bez zakotwiczenia mocnego, wiąże sie z olbrzymi zaangażowaniem w gre, wypaleniem graczy i rozsypaniem struktury, do tego jesli nie masz liczb i tak nic nie zmienisz.  Popij wodą i popatrz co bedzie z nimi za rok.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej