Eve Online > Dyskusje ogólne
Piracki skaner
Khobba:
* Khobba nalewa Naye herbatki z melisy. Niestety, hak nie pozwala dobrze trzymać kubka i cały napój wylewa się na czystą koszulę z żabocikiem. Nie wiedzieć czemu, obluzowują się troczki obciągające w dół ten kawałek materiału, w końcu puszczają i w typowo slapstickowy sposób zrolowany żabot strzela Naye w pysk.
--- Cytat: naye666 w Luty 23, 2010, 08:52:20 ---owszem piraci, to że wam chodzi o piraci jako graczy to sorry nie mój problem.
--- Koniec cytatu ---
Twój problem, skoro po prostu nie rozumiesz podstaw tej gry. Reszta wypowiadających sie w tym wątku nie ma takich kłopotów z percepcją świata i odróżnianiem NPCów od graczy. BTW, dobre masz stosunki z CEO Perkone, czy do jakiego tam korpa należysz?
--- Cytat: naye666 w Luty 23, 2010, 08:52:20 ---Lecisz do rejonu sansha robisz misje dla sansha,
lecisz do rejonu blood riders, robisz misje dla blood riders,
na tym polega PIRACENIE w tym EVE i WASZa "specjalność"
--- Koniec cytatu ---
Możesz to przetłumaczyć na angielski? wstawię sobie do bio.
Kończąc wycieczki osobiste, nie ma modułków wspomagających pirackie rzemiosło i ekskluzywnych dla nich. Zgadzam się wprawdzie, że bluff i zgadywanie jakiego ransomu należy zażądać jest całkiem ciekawą i emocjonującą częścią piratki wymagającą pewnego doświadczenia, ale nie rozumiem, komu i w jaki sposób może naprawdę przeszkadzać wprowadzenie czegoś takiego.
stealth edit, bo mi teraz dopiero ten argument przyszedł do głowy: eve to sandbox, gracze robią to, na co pozwalają im przygotowane przez developerów narzędzia. Neural Scanner byłby kolejnym narzędziem, stosowali by go Ci, którzy tego chcą/jest im potrzebne. Może również się zdarzyć, że będzie równie popularny, co autotargetter ;)
PS. to są blood raiders, a nie riders. wbrew pozorom, oni nie jeżdżą na krwi :uglystupid2:
Colonel:
Nie ma nic dla piratów.
Jeśli npc nazywane przez grę pirackimi
dawały by jakieś LP za ubijanie tych co klepoa misje to był by jakiś balans chociaż
moduł zalezny od są gracza to sprawa dyskusyjna
ale uczynienie go takim wstawilo by go na polke - ekskluzywne,
tylko dla ludobojcow!
Ja umiem honorowac ransom i nie pirace
jestem Piratem, jak i moi Kamraci
może nie ma wielu takich jak my ale jednak jesteśmy
jedni dostali zabawki do sova, inni faction war
my tez coś chcemy.
W końcu jak twierdza czasem nasi klienci...
Dodajemy koloru tej grze :)
Sammani:
Wiecie ogolnie spadek security statusu wynika z tego, ze ktos dokonuje czegos jak PK w innych grach mmo. Wiadomo, ze nie raz ofiara/y odpowiadaja ogniem w pirata z globalem, ale nie rozumiem czemu ktos kto atakuje wykorzystujac swoja przewage i nie raz pkuje graczy w zonie, w ktorej CCP przewidzialo za to kary ma miec ztego tytulu bonusy. Zeby nie bylo lubie sobie sporadycznie popiracic, a zyjac w 0.0 podoba mi sie ta free pvp zona, ale low sec rzadzi sie swoimi prawami i piractwo jest obarczone ujemnymi aspektami.
Ale to jest moja opinia. Jestem przeciwnikiem boostowania low seca w jakiejkolwiek formie poniewaz uwazam, ze NPC 0.0 powinno byc gesciej zaludnione oraz bardziej oplacalne dla malych grup graczy.
Mariacchii:
Jestem na tak ale:
- hsec zabronione,
- low sec traci się ss,
- 00 bez ograniczeń;
Scaner mógłby mieć dość długi cykl aby wprowadzić "małą nerwówkę" podczas akcji i ryzyko, że kapsuła ucieknie lub ktoś przybędzie jej na ratunek. Nie może być dłuższy niż czas selfdestruct.
Każdy ransom wynegocjowany przy użyciu scanera powinien być poświadczony wystawieniem paragonu i odprowadzeniem podatku :)
Bo podchodzi to już pod działalność gospodarczą :)
Khobba:
Sammani, masz sporo racji, ale nie bierzesz pod uwagę jednej rzeczy - swego rodzaju pirackiego etosu. Wydaje mi się, że piractwo to tzw. emergent gameplay, coś czego (może i, chociaż na pewno tak) CCP nie przewidziało, jednak parę lat istnienia tej gry spowodowało, że stało się ono jeszcze jedną profesją ze swoimi regułami, zestawem potrzebnych umiejętności (nie skilli!) oraz poświęconą mu społecznością. Jako takiemu, należy mu się więc trochę uwagi od CCP. Przewidzieli za to kary, kary te istnieją dalej w niezmienionej formie, my się do nich bez większych problemów przystosowujemy, ale chcielibyśmy mieć nową zabawkę ^^
Rolnicy dostali maraudery, krety - Orkę, dlaczego piraci nie mieliby dostać przydatnego modułu?
--- Cytat: Mariacchii w Luty 23, 2010, 13:08:41 ---Każdy ransom wynegocjowany przy użyciu scanera powinien być poświadczony wystawieniem paragonu i odprowadzeniem podatku :)
Bo podchodzi to już pod działalność gospodarczą :)
--- Koniec cytatu ---
O to to
+ jeszcze generować ransommail ściągalny przez API, którym możnaby się chwalić na kill/ransomboardach
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej