Forum Gry > World of Tanks

World of tanks

<< < (90/130) > >>

Starakopara:
a propos expa " free" mam już pzkpfw 35T zrobiony na "elite", zaznaczyłem opcję szybszego skilowania załogi, i załóżmy, że za misję dostaję 500 expa, gdzie mogę sprawdzić ile moi czołgiści mają expa, i czy można ich jakoś szkolić?
wybaczcie głupie pytania ale gram w WoT ze 2 dni może  :P

edit:

czy to chodzi może o ten współczynnik procentowy przy nazwisku członka załogi?

Gizmo79:

--- Cytat: Starakopara w Wrzesień 27, 2010, 10:54:39 ---a propos expa " free" mam już pzkpfw 35T zrobiony na "elite", zaznaczyłem opcję szybszego skilowania załogi, i załóżmy, że za misję dostaję 500 expa, gdzie mogę sprawdzić ile moi czołgiści mają expa, i czy można ich jakoś szkolić?
--- Koniec cytatu ---
Rozwój załogi i skille w WoT są bardzo mocno uproszczone, na początku przy każdym czołgiście masz w % wartość podstawowego skilla odpowiedzialnego za obsługę swojego stanowiska, czyli np. działonowy ze skilem 50% strzela dużo gorzej jak ten z 90%, ładowniczy wolniej przeładowuje działo, kierowca gorzej prowadzi itp. Gdy podstawowy skill osiągnie wartość 100% odblokowuje się możliwość wybrania drugiej umiejętności, do wyboru jest walka z ogniem, naprawa i kamuflaż. Po osiągnięciu 100% tej umiejętności można wybrać kolejną pozostałą z listy, czyli jak wybrałeś naprawę, to po wbiciu jej na 100% możesz wybrać walkę z ogniem lub kamuflaż.

Starakopara:
heh pisałem edytke jak odpowiedziałeś, dzięki  ;D

edit2: strasznie wolno lecą te procenty, co ma na to wpływ?, jeśli na ten przykład polegnę śmiercią czołgisty to mimo wygranej przez drużynę bitwy załoganci nie dostają procentów?, dobrze że to Niemcy, bo ruscy bez procentów by sięzbuntowali  :P :P

Kalressin:
Czy czolg jest skasowany, czy nie, procenty leca.
A zaloga dostaje doswiadczenie zgodnie z tym co robisz.
Duzo jezdzisz, to kierowca uczy sie znakow. Duzo strzelasz ( i trafiasz), to celowniczy lepiej celuje a ladowniczy rzadziej upuszcza pociski, duzo spotujesz to radiooperator... no nie wiem uczy sie szybciej mowic czy cos. :P

Starakopara:
ok mam jasność, to coś w podobie do Elder Scrolls 3 Morrowind, tam też umiejętnośći " uczyły " się wprost proporcjonalnie do częstotliwości wykonywania danej czynności  ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej