Eve Online > Wsparcie techniczne
Window mode
Siridar:
Można jeszcze skorzystać z EVEWinHelper - pozwala otworzyć klienty EVE w oknach bez ramek i szybkie przełączanie pomiędzy nimi - bardzo przydatna rzecz do dual boxa, zarówno na pojedynczym jak i na wielu monitorach.
Ian666:
To jest do zrobienia, sam mam do wyboru rozdzielczość np. 1880x1120 która jest niestandardowa bo sam ją sobie dopisałem. Kiedyś zauważyłem że EVE się sugeruje oficjalnymi rozdzielczościami które możemy ustawić na monitorze w windowsie. Potem ściągnałem sobie program którym dodałem niestandardowe rozdzielczości (teraz widnieją w menu prawy przycisk na pulpicie i rozdzielczości ekranu). Użyłem do tego programu Power Strip i poustawiałem sobie parę bardzo nie standardowych, wszystkie obsługuje klient eve bez problemu (tym bardziej że od zawsze gram w oknie tak że widze fragmenty pulpitu za nim więc rozdzielczość monitora pozostaje bez zmian a jedynie klienta się zmienia).
Xarthias:
W prefs.ini możnabyło sobie dopisać ręcznie dowolne wymiary (tylko chyba 800x600 było minimum). Nie wiem czy dalej jest taka możliwość.
W grze, w opcjach pod esc trzeba zaznaczyć advanced graphic settings i potem już można się bawić.
Kara Mon:
--- Cytat: Xarthias w Luty 14, 2010, 12:57:42 ---W prefs.ini możnabyło sobie dopisać ręcznie dowolne wymiary (tylko chyba 800x600 było minimum). Nie wiem czy dalej jest taka możliwość.
W grze, w opcjach pod esc trzeba zaznaczyć advanced graphic settings i potem już można się bawić.
--- Koniec cytatu ---
Niestety nie mozna sie bawic, ja np nie bylem w stanie znalezc idealnej rozdzielczosci dla zwyklego ekranu 19 calowego, musialem kombinowac z niestandardowymi rozdzielczosciami ekranu zeby widziec pasek zadan ale jednoczesnie nie widziec 1/3 pulpitu razem z nim (bo w innym przypadku nie bylo widac paska zadan).
Eve to pierwsza gra w ktorej zobaczylem taka fajna funkcjonalnosc window mode gdzie nie mozna tego okna dowolnie ustawiac jak innych okien windowsowych :-\
Khobba:
gamer's windows relocator wydatnie pomaga
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej