Eve Online > Dyskusje ogólne

[IDEA] Bookmarks visible on screen / overview

<< < (4/6) > >>

Hastrabull:

--- Cytat: silvia w Luty 11, 2010, 14:51:53 ---jakby mial 100 bk na bramie to mialby troche duzo wyswietlonych :P

--- Koniec cytatu ---

I juz masz problem zwiazany z plynnoscia klienta. A nie mozesz zabronic komus zrobienia 100, 200 czy 300 bmek wokol bramy tak wiec idac dalej, CCP jesli wrzuci bmki na ekran, doda sobie kolejny problem z lagiem.

A jak to bedzie wygladac od strony uzytkownikow? Najpierw ochy i achy ze sa bm'ki na ekranie a po tygodniu dwoch jeby na ccp ze znowu jest lag w grze.

Alto Saotomeo:
1. Dodatkowe obiekty w przestrzeni = wiekszy lag
2. Burdel w overview - po ki h to komu
3. To co pisal Val - wzrost skampienia systemow wylotowych
4. Bookmarkow nie posegregujesz ze widzisz np. jakies tam, wielu graczy ma po 100+ bmek w systemie i wolalby ich nie widziec na overview

Jak umiesz dobrze nazywac bmki to nie musisz ich widziec przed oczami, wystarczy ci nazwa. Ja nie mam problemu z poruszaniem sie po bmkach w takich systemach jak LXQ2, L4X czy tez innych perma kampionych. A mam tam 50+ bmek na kazda okazje. Ale jak ktos nie ma mozgu tylko mase :P to....   ;D

Poza tym ja i tak latam z wiecznie przypietym oknem p&p

silvia:
Burdel w OV - tak samo jak ustawienie wrakow+drone i innego syfy na overview podczas duzej walki. Tak samo bedzie mozna ustawiac bookmarki by byly lub ich nie bylo zaleznie od potrzeby :)

@hastra - a co CCP obchodzi lag twojego klienta? I kto bylby na tyle glupi by powodowac sobie spadek FPS? Wiekszosc ludzi ktorych znam wylacza sobie wszystko procz ikon statkow podczas walk (no i bram / planet / beltow). Ja sam wylaczam kolory swoim (widze tylko przeciwnikow na ekranie) - daje mi to b. duzy przyrost FPS i zmniejszenie lagu klienta podczas duzej walki.

Kombat:
Na początku pomysł nawet mi się podobał ale im więcej o tym myśle tym bardziej dochodze do wniosku że źle wpłyneło by to na rozgrywke.
ATM jest tak że żeby dostać warpin spota na wrogim gangu na long trzeba nieco się namęczyć i wyprobować ten gang (co i tak jest banalnie proste gdy np. kampimy gate bo mamy wywalone proby i jak tylko wrogi gang dropuje warpa dajemy skan i mamy na nich wynik tak szybko że nawet dobrze nie zdążą się zalignować.
Dodanie widocznych BMek tylko by to ułatwiło niestety i przez to udrudniło wszelkie drive by etc. Wówczas blob miałby większą możliwość warpowania na mniejszy gang który chce ich nieco pokąsać.
Dlatego po zastanowieniu się mówie nie.

Sotharr:
Niech już lepiej dodadzą opcję align przy bookmarkach.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej