Eve Online > Dyskusje ogólne

Mumble - ktokolwiek słyszał...

<< < (2/5) > >>

[CBIRR] Soobocz:
No my w c0venie obecnie używamy "trójeczki" ts'a i jakość jest suuper w porównaniu do "dwójki". Dlatego pytałem w odniesieniu do Mumble :)

Diabl0:
Ciekawie zapowiada się także Shockvoice http://www.shockvoice.net/page/overview , ale nie testowałem jeszcze jak to wygląda z stawianiem własnego serwera

KapitanPirks:
mumble ma ta ciekawa wlasciwosc, ze mozna skonfigurowac serwer do kompatybilnosci z gra wiec jesli gramy w strzelanki to slyszymy glosniej / ciszej w zaleznosci jak daleko od nas stoi typek oraz slyszymy kierunkowo (czyli w prawej sluchawce jesli gosc stoi z prawej strony), jest to swietna sprawa w grze battlefield 2 ; mod : project reality.
Jakosc dzwieku jest zalezna od ustawien serwera, od "moze byc" po naprawde dobra, dziala na dobrych kodekach wiec nie ma opoznien w przesylaniu dzwieku.

qlko:

--- Cytat: Scaryman w Luty 08, 2010, 17:23:27 ---http://www.mumble.pl/

podobno świetny komunikator do gier w sieci, ma bić na głowe venty i TSy, ktoś może uzywał z forumowiczów ?

--- Koniec cytatu ---

Dobrze słyszałeś, aktualnie chyb to najlepszy komunikator. Bije na głowę i venty i TSy.

Kanał audio mojego corpa stoi na mumblu, jak masz ochotę sprawdzić puść mi maila to wyślę ci namiary :)

Okropniak:

--- Cytat: qlko w Marzec 02, 2010, 09:59:20 ---Dobrze słyszałeś, aktualnie chyb to najlepszy komunikator. Bije na głowę i venty i TSy.

--- Koniec cytatu ---

Z tym biciem na głowę to bym się nie rozpędzał - ma swoje plusy i minusy jak to z każdym programem bywa.
TS generalnie był wymyślony jako program umożliwiający VOIP przy minimalnym obciążeniu łącza. Nie jest to teraz tak istotne bo łącza też o niebo lepsze.

Vent - tak samo VOIP ale nieco bardziej jedzie po łączu dając dużo lepszą jakość połączeń.

Mumble - tutaj niestety trzeba się trochę namęczyć jak ktoś chce to porządnie skonfigurować (pod specyfikę gry, lewiej prawiej na słuchawkach itp itd) - jakość połączenia taka jak na Vent + wodotryski.

Wszystko zależy od tego do czego chcemy używać, w jakim zakresie, czy wodotryski są potrzebne czy wystarczy prosty TS do wymiany powarkiwań :)
Sam korzystałem z każdego z nich i każdy się sprawdzał szczerze mówiąc :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej