Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje
WAR: CCP vs nullsec community
Szakal:
--- Cytat: Thor Adler w Luty 20, 2010, 22:34:10 ---
Ogólnie chodzi o to, że takie akcje nic nie dadzą. Przypomina mi to wycieczki protestujących pod nasz sejm - narobimy dymu, to dostaniemy przywileje. Nikogo nie interesuje jakie to będzie miało konsekwencje w szerszym kontekście. Moim zdaniem lepiej wypracować jakieś sensowne propozycje rozwiązania problemu i przedstawić je CCP, może któreś z nich wykorzystają . Np ten pomysł z dynamicznym wzmacnianiem sektorów. Pomyślcie do systemu wpada 100 osob jest ok, potem kolejne 400 serwer nie daje rady wyświetlają info, że serwer nie daje rady i nastąpi kilkuminutowa przerwa (taki zapowidziany lag). W tym czasie podpinają się automatycznie kolejne serwery wzmacniające, wyświetlany jest komunikat, że znowu da się grac. Myślę że gracze w takim wypadku byliby skłonni nawet zaczekać te 5min, wiedząc, że w tym czasie, nikt do nich nie strzela i cały system jest zapauzowany, jeśli po tym mogliby postrzelać w miarę komfortowych warunkach.
--- Koniec cytatu ---
Ziom i to by na pewno było by super ;]
Qreg:
Jak to gracze placacy plexami za gre nie generuja zysku dla ccp? Generuja dokładnie taki sam jak ktos kto kupi TC za kase. za tego TC zmienionego na plexy ktos musiał zapłacic i ta kasa trafiła do CCP.
Odnosnie iskow trafiajacych do NPC? W tej grze praktycznie tylko BPO, posy i struktury i paliwo do posow (poza izotopami) jest sprzedawane przez NPC, wiec to jedyne miejsce na zdrenowanie iskow z rynku przez CCP ;) plus wysadzone w powietrze statki :diabeł:
finox:
--- Cytat: Qreg w Luty 21, 2010, 00:55:17 ---Jak to gracze placacy plexami za gre nie generuja zysku dla ccp? Generuja dokładnie taki sam jak ktos kto kupi TC za kase. za tego TC zmienionego na plexy ktos musiał zapłacic i ta kasa trafiła do CCP.
Odnosnie iskow trafiajacych do NPC? W tej grze praktycznie tylko BPO, posy i struktury i paliwo do posow (poza izotopami) jest sprzedawane przez NPC, wiec to jedyne miejsce na zdrenowanie iskow z rynku przez CCP ;) plus wysadzone w powietrze statki :diabeł:
--- Koniec cytatu ---
Może nie wyraziłem się dość jasno. Wiem, że w tej chwili nie można sprzedać Plexa do NPC, przedstawiłem tylko alternatywę, jaką mogłaby CCP wprowadzić, gdyby chcieli pozbyć się graczy grających za isk nie tracąc przy tym dochodu ze sprzedaży abonamentów.
W obu postach pisałem o BEZPOŚREDNIM zysku, bezpośredni zysk generują tylko gracze zakupujący GTC za dolary czy euro.
Qreg:
Skoro jestesmy juz tacy skrupulatni to bezposrednim zyskiem dla ccp sa tylko abonamenty opłacone karta kredytowa, wszystkie inne TC sa posrednie, poniewaz kupujesz je od innych firm :diabeł:
Nie rozumiem tylko dlaczego mielibysmy pozbywac sie ludzi grajacych za iski? oni czesto np zajmuja sie produkcja, miningiem itd, dzieki temu rynek jest dobrze zaopatrzony a ktos to nie chce zarabiac sprzedaje legalnie plexy... i ma iski np na pvp... wg mnie ten mechanizm jest naprawde fajny i skuteczny.
finox:
--- Cytat: Qreg w Luty 21, 2010, 01:14:17 ---Skoro jestesmy juz tacy skrupulatni to bezposrednim zyskiem dla ccp sa tylko abonamenty opłacone karta kredytowa, wszystkie inne TC sa posrednie, poniewaz kupujesz je od innych firm :diabeł:
Nie rozumiem tylko dlaczego mielibysmy pozbywac sie ludzi grajacych za iski? oni czesto np zajmuja sie produkcja, miningiem itd, dzieki temu rynek jest dobrze zaopatrzony a ktos to nie chce zarabiac sprzedaje legalnie plexy... i ma iski np na pvp... wg mnie ten mechanizm jest naprawde fajny i skuteczny.
--- Koniec cytatu ---
Chyba nieopatrznie wywołałem zamieszanie. Jak napisałem w drugim poście nie popieram takiego rozwiązania i w żadnym razie nie proponuje pozbywania się ludzi grających za iski. Wręcz przeciwnie uważam że wiele wnoszą do gry (co też napisałem).
Chciałem tylko pokazać dlaczego CCP nie traktuje ich jako swojej grupy docelowej i częściowo ignoruje.
Zresztą dyskusja zboczyła zdecydowanie, bo chodziło tu o akcję zlagowania empire, która jak już pisałem jest moim zdaniem kompletną pomyłką.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej