Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje

WAR: CCP vs nullsec community

<< < (9/23) > >>

Doom:
Pod tym wzgledem to on jest uczciwy. On lata żeby strzelać do ludzi, a nie tylko po to żeby utrudniać im życie

Ptysiu:
@Sammani
 :angel:

@Doom
Ja w ogóle jestem uczciwy  O0

@topic
W CCP nie pracują wyłącznie ludzie o IQ ujemnym i wydaje mi się, że dostrzegają problem.

Raiha:
Jak dla mnie CCP na pewno nie chce by gracze mieli lagi , problem jest typowo sprzętowy. Kazde serwery maja jakas moc przerobowa. Jita pracuje na innych zasadach i nie chodzi tam o ilość graczy . Tam jako lag działa market. Trochę to innego typu dane niż w 0.0 . Pomyślcie trochę , aby w wielkich bitwach nie było lagow to po pierwsze , każdy uczestnik tych walk musi mieć dobre łącze, inaczej ilość danych jakie musi otrzymać od innych graczy (chodzi o ruchy statków itp) musi być bardzo synchronizowane. Inaczej jak wiecie wszystko się rozjedzie. Na obu chyba Fanfestach mówili o Desych i tu jest ten cały pies pogrzebany.
Co z tego ze pozwolą nawet i 5k wlecieć do systemu skoro my jako gracze guzik będziemy widzieć przez to ze gościu po drugiej stronie Atlantyku ma do niczego łącze. Lepiej mieć względnie dobre bitwy przy mniejszej ilości graczy niż , na sile upychać ile się da.
Swoja droga od czasu , w ciągu roku podwoili przecież ilość graczy biorących udział w bitwach . Może teraz ostatni pacz coś popsuł ale na pewno nad tym pracują.

Shaila Er:

--- Cytat: Doom w Styczeń 31, 2010, 17:59:55 ---Dokładnie tutaj leży sedno problemu. Serwer dźwignie 2k ludzi => typowe myślenie wrazego fc "tamci maja w systemie 1k mamy szanse 1:1? Nie? wskakujemy 2k i wali mnie udźwig serwera..."

--- Koniec cytatu ---

Weź pod uwagę ten drobny fakt, że walki flot, gdzie alianse są w stanie zgromadzić tak dużą ilość graczy jak 1,5k, to rzadkość. Choćby nie wiem jak się spinali gracze, to 3k w jednym systemie są nie do osiągnięcia na chwile obecną a i w przyszłości to raczej mrzonki.

Ziku:

--- Cytat: Raiha w Styczeń 31, 2010, 22:37:43 --- Lepiej mieć względnie dobre bitwy przy mniejszej ilości graczy niż , na sile upychać ile się da.

--- Koniec cytatu ---

To niech CCP spróbuje przekonać dwa walczące alianse żeby puszczały floty turowo, w kawałkach. Najpierw pierwsze 400 po obu stronach do systemu, jak padną następne 400 etc.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej