Eve Online > Dyskusje ogólne

KB jako wyznacznik umiejętności PVP

<< < (4/10) > >>

SokoleOko:

--- Cytat: Sammani w Grudzień 31, 2009, 17:08:08 ---Czyli pvperem dla Ciebie jest gosc co umie vaga zabic inna vage na solo? Najpewniej wygrywa tylko dlatego, ze ma lvl 5 w jednym skillu wiecej lub uzyl innych dronek. Ale niech ci bedzie. PvP w porzadnych gra mmo wymaga podzialu na role. Tak jest w eve. To nie arena w wowie.
--- Koniec cytatu ---

Miło, że chcesz się podzielić swoimi doświadczeniami z WoWa, tym bardziej że ja nie mam pojęcia o tej grze. Natomiast mam wystarczające doświadczenie w sieciowych FPS-ach, żeby wiedzieć że starcia wygrywają nie SP i ISK, tylko "skil" - w rozumieniu umiejętności latania statkiem.

I nie - w starciu dwóch Vagasów wygra lepszy pilot, a nie ten który ma jeden skill na V więcej. Nie ma jednego fitu, nie ma jednego sposobu prowadzenia walki.

--- Cytat: Sammani w Grudzień 31, 2009, 17:08:08 ---KM Whorowanie to dowod bycia dobrym pvperem?

--- Koniec cytatu ---

Nie, dużo killi to ZWYKLE objaw bycia dobrym PvPerem. Piszę zwykle, ponieważ mam średnie zdanie o umiejętnościach ludzi, którzy na przykład zaliczają 150-200 killi w miesiącu kampiąc HED-GP/Keberz. Wbrew pozorom, bardzo często można tam zostać zblobowanym podczas kampienia, ale i tak - 150 killi na roamach > 150 killi w HED. T

--- Cytat: Sammani w Grudzień 31, 2009, 17:08:08 ---Moge jedynie powiedziec, ze macie albo wypas logistykow, ktorzy zamiast zajac sie ratowaniem Zostałem ocenzurowany kumplom maja parcie na kb (high sloty 5/1 basilisk gdzie tu miejsce na km whorowanie?) lub takie wyzwania przed wami stawiaja wrogowie, ze logistyki nie maja za bardzo co do roboty.
--- Koniec cytatu ---

Jakoś widzę swoich logistyków na KM-ach, często są to ich drony na przykład. Poza tym ci ludzie często latają też HAC/Reconami.

--- Cytat: Sammani w Grudzień 31, 2009, 17:08:08 ---I tak btw. Co jest zlego w specjalizowaniu sie do pvp?

--- Koniec cytatu ---

Nic... ale nie stawiajmy w jednym rzędzie supportu z dmg dealerami, zwłaszcza jeśli ci drudzy potrafią też latać z sukcesami solo.

Colonel:
czesciowo KB sa wyznacznikiem aktywnosci w pvp, to oczywiste..
bo oddaja jakies podsumowania, BC zaciaga kile gdzies z d\_____/py, wiec nie ma ich tam wszystkich,
whorowaniem w logistyku sam sie zajolem jak po 2 miesiacach latania scymitarem ludzie sie mnie pytali czy jeszcze gram!
wtedy na hajslot powedrowal matarski gun i znow jestem w statystykach :), nie dopisywalem sie raczej jako scout/logistyk zgodnie z modem killboardow wiec poprostu nie bylo mnie widac, minelo mi troche statystyk...
no coz, jak sami wiecie podgladanie tych statsow czesto pomaga szacowac szanse w malych potyczkach, jesli oczywiscie ktos sie tym przejmuje
Jak dla mnie killboardy sa slabym odwzorowaniem aktywnosci w pvp
dlaczego? bo nie pokazuja tych co nawiali na wcs-ach? w sumie by mogly  :laugh:
...przez nasze Pirackie lapska przechodzi wiele potyczek ktore koncza sie wysadzeniem delikwenta ze statku,
ktory rekwirujemy lub ransomowaniem samego statku, jesli jest cos wart oczywiscie...
ze o podzie nie wspomne  :-X
do tego celu dobry jest ransomboard, nie ukrywam ze chcialbym to narzedzie dla nas  ^^
bastardy kiedys udostepnialy ten skrypcik wielu korporacjom, ale sie skonczylo...
http://www.the-bastards.com/ransom/

Zsur1aM:
Dla mnie KB jest glownie wyznacznikiem aktywnosci gracza, BC sprawdza sie w tej kwesti bardzo ladnie, mozemy sprawdzic jak bardzo aktywny byl gracz w ciagu ostatnich miesiecy, czym najczesciej lata, jakie stosuje fity i gdzie walczy. Wprawne oko (w miare doswiadzony gracz) moze wyciagnac z takiego zrodla sporo informacji, miedzy innymi rowniez to czy ktos jest obeznany w PVP czy tez nie (jezeli poswieci na to dosc czasu).
Podsumowujac imo KB moze w pewnej mierze okreslic czy osoba ma pojecie na temat pvp, choc tak jak wczesniej czesc z was wspomniala, czesc osob gra na kilku kontach/char'ach i tutaj sprawa juz sie komplikuje.

Yogos:
Kb jest na pewno niezłym źródłem informacji ale nie ostateczną wyrocznią.

Jeśli o mnie chodzi to z akcji pvp które uważam za najlepsze w moim wykonaniu praktycznie nie ma śladu na moim KB.
Np. wyscoutowanie, wyprobowanie i przypilnowanie na ss scloucowanego hela w trakcie kampanii o BKG.
Nie ma mnie na tym KM a szkoda bo był to pierwszy hel który spadł w grze. Ot fajny skalp  ^^

NeX:
http://blog.back-to-yarrr.de/?p=171

Tego moda można wykorzystać do wpisywania ransom na killboard. Działa i wygląda O.K. Jako ciekawostka i statystyka jeśli membersi nie są nadmiernym fantastami, bo to nie kill i przez API nie weryfikuje ;)
Osobiście jednak uważam, że nie powinno się takich rzeczy upubliczniać. Szkodzi to obu stronom. Lepiej brać kasę po cichu i bez zbędnego rozgłosu. Płacący ransom nie chce być w centrum uwagi, a biorący powinien dbać aby to on sam zarabiał, a nie tłum sępów skuszonych podświetleniem ofiary.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej