Informacje > Centrala - uwagi i propozycje

Opinia ogolna - Nowa Centrala

<< < (8/20) > >>

Alto Saotomeo:

--- Cytat: Alto Saotomeo w Grudzień 29, 2009, 13:19:15 ---Nie kręć mi tu flejmu. 10pk z pozdrowieniami. K.

--- Koniec cytatu ---

Flameu nie krece tylko wyrazam swoja opinie ktora widze :P. I prosze mi moich opinii nie wycinac ;].

--- Cytat: Val Heru w Grudzień 29, 2009, 13:46:41 ---oddajcie stara centrale :Wrrr:

--- Koniec cytatu ---

--- Cytat: JimmyBrownie w Grudzień 29, 2009, 14:13:22 ---Ogólnie to imo. Centrala cofnęła się w rozwoju :] Forum jest z Zostałem ocenzurowany, strona główna też - totalnie nieczytelna. Może zacznę tu zaglądać jak wszystko wróci do normy :)

--- Koniec cytatu ---

Podpisuje sie rekami i nogami :P.

Hastrabull:

--- Cytat: Raiha w Grudzień 29, 2009, 16:45:52 ---Jak dla mnie strona główna stała się przez ta zmianę praktycznie nie potrzebna , chyba tylko do API. Strasznie minimalistyczna. Mozna by rozciągnąć trochę w dol te tabele , więcej nowych postów widocznych itp. Na dużym monitorze strona wygląda na maleńką. :)
Gdyby dodać co niej jakieś newsy ze świata EVE coś jak było na starej stronę możne by trochę to pomogło. Bo jak na razie to tylko pokazuje linki z forum :P . 

Zmienione zostało forum to akurat dobra zmiana. :)

--- Koniec cytatu ---

Wiekszosc rzeczy z poprzedniego portalu w ogole nie byla uzywana, dlatego je wywalilem.
Dodałem za to troszke innych rzeczy, troszke inaczej do portalu podszedlem, bardziej sie nastawilem na statystyki, ciekawostki i pomoc dla nowicjuszy. w tym kierunku wlasnie chce portal rozwinac. Zainteresowac i pomoc. Dla starych graczy natomiast api.

Totalizator:
Design nowej strony głównej podoba mi się bardzo, forum w stanie obecnym zachowało funkcjonalność starego więc zastrzeżeń tutaj też nie mam.

JimmyBrownie:
Xarthias - moja krytyka była konstruktywna, napisałem że strona główna jest nieczytelna  ;D Za to twoje podejście nieco mnie zaskoczyło, cóż - bywa i tak :)  Pewnie bardziej troszczył byś się o użytkowników, gdyby centrala nie była jedyną żywą, polską stroną o EVE.

Da się coś na niej zobaczyć siedząc metr od monitora dopiero po powiększeniu w firefoksie.  Zresztą i tak rzadko kiedy coś ciekawego na stronie głównej było, więc średnio mnie ona interesuje... Do okulisty mam iść, mając dobry wzrok? przecież nie chodzi o to, żeby maltretować wzrok użytkowników stających się przeczytać ciupeńkie literki, w dodatku zlewające się z tłem.

Rozciągnąć Tabelki w dół, powiększyć Trzcionkę dwukrotnie, zmienić kolor w matarskim layoucie na mniej zlewający się z tłem ( w innych też ten zabieg by dużo zmienił na lepsze) , dodać MAPĘ POLITYCZNĄ  :knuppel2: i przywrócić starą skórę forum :). Powodzenia w użytkowaniu Portalu na nowoczesnym monitorze, w dużej rozdzielczości  O0

Od strony Graficznej jest ok, klimatycznie :) Natomiast czytelność i funkcjonalność (chociażby świeże posty na forum - zróbcie przynajmniej 20-30 a nie 8, w ten sposób zakopywane są często wartościowe wątki, na wierzchu zostaje najczęściej flame, gdzie ludzie często piszą). Jak widać nie tylko ja twierdzę, że cofnęliście się w rozwoju... już to stare na joomli bylo czytelniejsze :)

NeX:
Napisałem coś dużego i wrednego, ale w trakcie mi przeszło. Dlatego dwie popierdółki tylko:

Graficznie portal spełnia zadanie, bo ładnie dobrana grafa przez Gregoriusa przyciąga uwagę i od razu widać gdzie się trafiło. Tak właśnie miało być. Ramki Matarów i kolorek/kontrast fontu są do...  :Wrrr:
Wyświetlanie nowych postów to podstawowa funkcja do jakiej 99% userów używa portalu. Jak będzie ich mało, to będą mniej czytać, a mniej czytając mniej pisać. Wasz zatem wybór, bo to już drugi raz mielimy to samo powietrze.

Funkcjonalnie portal mnie wpienia. Małe literki przy braku buttonów, to gwarancja, że nikt nie będzie w nie klikał. Aaaa, to niby miały być wszak linki do klikania. Trudno jak mucha narobi na panel i będzie większa plama - wtedy kliknę.  >:(

Proste logiczne zadanie z marketingu. Jak na szybie marketu widnieje duży i wyraźny napis "promocja coś tam", to macie możliwość aby go zignorować i nie przeczytać?

Podpowiem, że ludzki mózg i oko nie daje wam takiego wyboru.

To teraz postawcie się w sytuacji gdy w PRLu pani dajmy na to "Zosia" walnęła sobie na kawałku szarego papieru pakowego cennik pisany ołówkiem. No niech będzie że mamłowato różową Matarską kredką. Jest zima, szyba brudna i w ogóle ciemno. Nikt tego nie czyta, bo tylko wqrwia, a kierownik sklepu jak na niego krzyczą pitoli, że on jak założy okulary i zaświeci się lampa z wieczora, to wszystko potrafi przeczytać, więc nie wie czego się ludzie sadzą.

Tak właśnie według mnie "na dziś" prezentuje się tekstowa strona portalu i będę się czepiał tych małych gównianych literek. Forum zresztą też przeglądam w reskalingu 150%. Lubię mieć nogi na blacie, a nie nos na panelu LCD :crazy2: :Ban:

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej