Informacje > Centrala - uwagi i propozycje
Opinia ogolna - Nowa Centrala
Alto Saotomeo:
Nie zauwazylem watka z mozliwoscia wyrazenia WLASNEJ opinii wiec tworze nowy (no szkoda, sa bledy, jest devblog, jest preview a nie ma tematu - wasze opinie). Jak to zwykle bywa uprzedam fakty i zaznaczam duzymi literami - TO TYLKO MOJA OSOBISTA OPINIA:
--- PORTAL ---
Rozumiem ze to wersja rozwojowa (mam taka nadzieje) i puki co wyglada dobrze. Brakuje paru rzeczy typu mozliwosc zmiany API (albo takowej nie widze). Ogolnie narazie jest fajnie, ciekawe w ktora strone sie rozwinie, z portalem byle tak dalej.
--- FORUM ---
Skorka rozlazi sie jak kisiel, trudno cokolwiek odczytac, oczy sie mecza w tym gaszczu "czegos tam" bo wszystkich ikonek, lini, obrazkow jest o duzo za duzo. Baza danych nie jest aktualna poniewaz widze ze brakuje tematow, brakuje postow, tematy sa lekko pomieszane. Dodatkowo momentami dziala to jakby chcialo a nie moglo. O niebo lepiej dzialalo stare forum.
Ogolnie moze w formie pytania: Dlaczego administracja oddala do uzytku cos, co nie jest dokonczone, aktualne, sprawdzone i zapiete na ostatni guzik. Rozumiem ze Hastra chcial dobrze no ale wyszedl jeden duzy FAIL. Moja propozycja to zamknac ten dol bo no IMO narazie nie mozna tego nazwac zajebistym projektem, wrocic na stare smieci a oddac do uzytku publicznego jak juz wszystko bedzie gotowe i cacy. Dopiero wtedy zbierac informacje o bledach.
Portal ok ale forum fail i dno jak narazie.
devilsbirth:
To ja pozwolę sobie dodać własną opinię.
Portal - powiększyć literki, powiększyć odstępy między nimi, zwiększyć ilość 'ostatnich postów'. Ciekawy też jestem czy główna nie wyglądałaby lepiej gdyby te dwie tabelki które teraz są obok siebie dać jedna pod drugą, zwłaszcza przy powiększeniu czcionki, a po prawej rzucić mapkę, statystyki czy coś w ten deseń.
Forum - poza tym, że się rozłazi jest OK :)
@edit: są już skiny na których forum się nie rozłazi, więc pozostają szczegóły do doszlifowania.
Kombat:
Zgadzam się z przedmówcami - nowy layout jakkolwiek ładny jest nieco mało czytelny przez 'małość' wszystkich elementów, zwłaszcza tekstu. Powiększenie czcionki było by super.
Straszny:
+1 w 100% do tego co napisał Alto..... zmiana dla mnie jest drastycznie na gorsze mimo teoretycznie lepszego engine.
mam do tego jakiś dziwny motyw z wczytywaniem forum nowej centrali na Chrome i Iron, raz chodzi płynnie, dosłownie pare minut potem muli i blokuje sie całkowicie, jakbym na zrywanym wi-fi siedział. Strange...
NeX:
Zmiana forum bez zrobionego skina była ryzykowna, ale skoro jest juz szary, to do następnych Świąt spokojnie będzie chodzil, więc nie ma co piany bić ;)
Zgadzam się natomiast, że literki portalu są zbyt małe i za ciemne (brak kontrastu na Matarskiej totalny). Mam dwa dobre monitory (CRT i LCD) ustawione do obróbki fotografii pod wydruk i jeśli na nich coś wygląda za ciemno i mało kontrastowo, to naprawdę jest za ciemne i mało kontrastowe. Możliwe że Hastra ustawił swój monitor jasno podkręcony pod grę i tego nie zauważył.
Tak samo jestem za zwiększeniem ilości nowych wiadomości. Co prawda obecne kolumienki mieszczą się w pionowym 768, ale rolkę myszki do skrolowania strony, to ma chyba każdy użytkownik takiej rozdziałki.
Zatem przyłączam się do apelu o większą czcionkę :)
Używam Opery 10 i nie zauważyłem aby forum się u mnie rozłaziło (teraz).
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej