Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje
ATLAS na polnocy
sneer:
może ci to pomoże ale ich było więcej
cos słyszałem o 400 ale może ciut mniej ....
ale lokal podszedł pod 700 prawie w pewnym momencie ....//nas było koło250 //
intel o nas mieli pełny bo się 3+h rozbijalismy tłukąc m.in. posy ....
KusKus:
--- Cytat: VonBeerpuszken w Grudzień 16, 2009, 10:07:18 ---No cóż, podstawowy błąd z przyjmowaniem bitwy z dwukrotnie liczbniejszym przeciwnikiem, totalna głupota WI i nic więcej ;) Chyba że nie wiedzieli za system obok są takie siły...ale to tez ich nie usprawiedliwia, nie przyjmuje sie bitwy "na pałę".
Inna sprawa, ciekawi mnie jaky sie to skończyło gdyby wystawili takie same siły ;)
--- Koniec cytatu ---
Atlasu i bylo kapke mniej, do tego HAC/BC vs BS/HAC/BC NC :]
Nie ma killi BS-ow wklejonych jeszcze ;]
Wczoraj po akcji KB atlasu lezal, a ludzie poszli spac, po DT pewnie tez troche KM dojdzie jak sie serwer unormuje :P
Pelnego raportu po stronie Atlasu mozna spodziewac sie wieczorem ;]
Alto Saotomeo:
Spunktowana relacja z akcji:
1. Ogloszone CTA zbiera sie i wylatuje.
2. Przylatujemy do systemu, rozstawiamy SBU a ze nikt nawet sie nami nie zainteresowal wiec chcielismy WI i reszcie dac znac "Halo! Jestesmy i czekamy!"
3. Rozbijamy sie po okolicznych systemach wprowadzajac w reinforce posy WI
4. Wracamy do BND i rozstawiamy sie po bramach czekajac az SBU bedzie online, przy okazji stracajac to co przeleci przy okazji przez system.
5. Dochodzi do nas intel ze hosty zbieraja sie w sile prawie 400 osob, podniecenie nadchodzacej walki siega zenitu.
6. SBU Online - hostow brak, wtf!
7. FC oglasza ze wszyscy zbiorka na bramie, rozstawka i czekac... sekundy zamieniaja sie w wiecznosc
8. Wskakuja pierwsze hosty, na bramie bomble, palce juz stukaja F1 zeby tylko strzelic w to co pojawi sie na overview
9. Local nagle z 260 osob wskakuje na ponad 600 i co jakis czas rosnie, overview zawalone hostami ale tylko jedna strona oddaje strzaly
10. Spadaja kolejne statki a local pustoszeje - hostile logosky
11. Niedobitki oraz zlapani przez banki/cepy sa stracani, Ci co zdarzyli pozbierali loot, wraki zostaja niszczone
12. Od czasu do czasu zalogowal sie jakis wrog ktory po wlocie na grid otrzymuje insta-pop
13. Zadowoleni i nienasyceni walka wracamy do domu
Czesc dalsza nastapi :P
lorgius:
CCP zepsuło grę. Po Dominion nie było ani jednej większej bitwy gdzie gra by się nie wysypała. :-\
W mojej flocie było coś około 240 ludzi nie wiem ile w innych. Local 600+ To my musieliśmy dostać się do systemu i jakbyśmy tego nie zrobili Atlas i tak miałby przewagę. Chociaż skoczyłem z innymi i na dodatek przetrwałem do końca to strzelania miałem jakieś 5minut może.
W przeszłości nie raz trzeba się było przebić siłą ale w życiu nie miałem sytuacji aby 2/3 floty było wyłączone z walki co po Dominion zdarzyło się już trzeci raz na trzy większe starcia które mieliśmy. Rekordem było starcie z tri gdzie na 20+ logistyków z flotą wylądowały 4. Wczoraj ludziom ładował sie grid jak już byli w jajkach. Mało kto się wylogowywał - to gra wywalała masowo ludzi.
Wskakujący zawsze ma gorzej ale zawsze brało się to pod uwagę i wszystkiemu przyświetlał cel jakim jest pew pew - teraz nie ma ma ani pew pew ani radości.
Żałowałem że minie mnie pierwszy okres frajdy ale po wczorajszej kolejnej porażce mechaniki eve chyba zmienię zdanie.
Wracam po świętach, fora pewnie będę obserwował także piszcie co się dzieje tylko zachowajcie ten potłuczony bełkot o wydokowaniu lub głupocie na CAOD bo tam jest jego miejsce ;)
VonBeerpuszken:
Zwracam honor :) Ale to uwidacznia to co juz kiedyś zauważyłem, umieszcanie samego linku do KB bez opisu daje często gęsto mylny obraz sytuacji, bo sam przyznasz że patrząc tylko i wyłącznie na na ten rezultat bitwy, pierwsza myśl jaka przychodzi to to że dwukrotnie większa flota zezłomowała mniejszą, co ogólnie dziwne nie jest ;)
Ale w przypadku gdy mniejsza bije większą... pozostaje tylko pogratulować FC i pilotom biorącym udział w bitwie o7
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej