Eve Online > Dyskusje ogólne

Drama bomb... o bombach :)

<< < (20/22) > >>

Malag Maradan:
Ok, zgadza się.

Ale to wszystko w teorii, wg cyferek. Teraz kwestia przetrenowania tego, żeby w odpowidnim momencie wiedzieć co robić... (SiSi czeka  ;) ).

Jak uczyłem się latać bomberem, to przez tydzień siedziałem na testówce i ganialiśmy się kumplem. Takie manewry wymagają na prawdę mnóstwa czasu na wyćwiczenie  O0

Rabbitofdoom:
Zapomniales o pewnym drobiazgu mwd= :buck2: jesli znajdzie sie w zasiegu detonacji. Jesli lecisz do bombera odpalajacego bombe z powyzej 35km to praktycznie musisz przeleciec przez cala strefe razenia. Liczac czas rekacji, czas rozpedzania sie cepa, nawrotu lekko mowiac ryzykowny pomysl. Jak sie uda to koles sie zdziwi zanim pomacha nam na dowidzenia bo ostatnio malo ktory bomber nie ma wcsa.

Chupacabra:
Pamiętajcie o jeszcze jednej zabawce Bomberów...Lockbreaker Bomb...Wystarczy, że jeden z nich odpali ją, pozostali maja duzo czasu zeby wyslac te bardziej smiercionosne i zwiać. Nie wiem jak ona działa w praktyce, bo nie próbowałem, ale jak jest tak skuteczna jak bomby dmg, to bombery maja jeszcze jednego Asa w rękawie.

Bombery mogą tez być zmorą logistyków i zabić flotę zrywająć większości locka  bombą ecm i mocno napsuć krwi logistykom za pomocą Void Bomb. Czasami te kilka sekund, to być albo nie być.

Ciekawe, czy wystarczy capa cepowi żeby utrzymać punkt na bomberze po takiej bombie, a co dopiero wejśc na close, bo MWD zapewne wyssa wszystko co zostało o ile cokolwiek zostanie.

Oczywiście nie jestem ekspertem sugeruje tylko możliwości, czysto teoretycznie w dodatku, bo nie miałem okazji sprawdzić tych rozwiązań, ale myśle, że  bardziej doświadczeni wezmą te straqtegi pod uwagę i albo je obalą albo będą mysleli co z nimi zrobić :)

Skeer:
Cep ma taki regen capa, że włączy punkt praktycznie insta po wybuchu bomy Void.

Sammani:

--- Cytat: Crux w Grudzień 18, 2009, 13:19:59 ---Cap tacklerski(taki z bonusami do zasięgu disruptora np. stiletto; cepy na 4)+ claymore z linkiem Interdiction Maneuvers(pilot z przeciętnymi skillami do leadershipa; bez wszczepu Skirmish Warfare Mindlink)+ overheat= 38,8 km zasięgu disruptora II. Do tego dochodzi przeciętna prędkość cepa (bez przepałki) 3,5-4km/s. Wystarczy refleks i i bomber jest złapany.

--- Koniec cytatu ---

np. raptor na tyle nie zalockuje nawet.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej