Eve Online > Dyskusje ogólne
Drama bomb... o bombach :)
Morbius:
--- Cytat: Drakkainnen w Grudzień 15, 2009, 23:18:27 ---Rzeczywiście bzdurą jest zadawanie dmg, gdy nie ma bombera w gridzie. Natomiast reszta jest ok. I spokojnie jest też czas na zlockowanie takiego bombera... wystarczy mieć tak jak ktoś to już napisał... coś innego we flocie z dużym scan. res. i styka.
--- Koniec cytatu ---
no właśnie dla mnie to nie jest bzdura :)
stealth to stealth- to tak jakby łódź podwodna po wypuszczeniu torped nie miała prawa się zanurzyć bo inaczej torpedy nie dolecą/wybuchną
bezduuraa :)
generalnie jest tak
align na cel w cloaku--> 30+ km decloak--> f1--> warp of -->(6 sek cloak delay) cloak i wio od nowa :) i tak jest O0
imho nie uciec przed bombą czymś mniejszym od bs to wstyd :coolsmiley: ja nawet kiedyś retriverem z paska zdążyłem zwiać :D
wogóle najlepiej to niech zrobią tak jak z cyno decloak puszczasz bombe i przez 1 minutę nie możesz scloakować ani wywarpować :uglystupid2: tylko to wtedy powinno się nazywać kamikadze bomber a nie stealth
popieram opcję z defenderami natomiast zawsze jakaś nowa rola we flocie
Rabbitofdoom:
Jak narazie jedyny fit na jakim udalo mi sie zalockowac nie zlagowanego bombera cepem.
[Stiletto, chwytaczka import 1]
Overdrive Injector System II
Overdrive Injector System II
Damage Control II
Warp Disruptor II
Sensor Booster II, Scan Resolution
1MN MicroWarpdrive II
Sensor Booster II, Scan Resolution
Small Nosferatu II
150mm Light AutoCannon II, EMP S
150mm Light AutoCannon II, EMP S
Small Ionic Field Projector I
Small Targeting System Subcontroller I
Doom:
--- Cytuj ---wogóle najlepiej to niech zrobią tak jak z cyno decloak puszczasz bombe i przez 1 minutę nie możesz scloakować ani wywarpować tylko to wtedy powinno się nazywać kamikadze bomber a nie stealth
--- Koniec cytatu ---
+1 ale pod warunkiem że bomby bedzie można założyć też na torpedowe sloty :2funny: :2funny: :2funny:
Ganiles:
--- Cytat: naye666 w Grudzień 16, 2009, 07:46:05 ---Chyba musisz najpierw coś ztargetować by tą bombe zapuścić nie? a Wtedy już Cie Cep namierza, a z tego co wiem zanim zacloakujesz to już jesteś namierzony, więc te brednie sobie komu innemu opowiadaj ;x
--- Koniec cytatu ---
standardowy atak bomberem z MWD: align na jakis objekt, decloak, MWD, namierzanie wrogiego bsa, odpalenie bomby i oczekiwanie na wybuch w alignie :D - to byloby piekne, ale wyrzutnia strzela tam gdzie masz aligna - lockowanie celu jest zbedne, chyba ze chcesz cos warp disruptem przytrzymac.
naye666:
--- Cytat: Ganiles w Grudzień 16, 2009, 12:40:18 ---standardowy atak bomberem z MWD: align na jakis objekt, decloak, MWD, namierzanie wrogiego bsa, odpalenie bomby i oczekiwanie na wybuch w alignie :D - to byloby piekne, ale wyrzutnia strzela tam gdzie masz aligna - lockowanie celu jest zbedne, chyba ze chcesz cos warp disruptem przytrzymac.
--- Koniec cytatu ---
Dziękuję za wyjaśnienie, fakt mój błąd.
Ale czy wtedy nie działa to podobnie jak wspomniałem? skoro musi zalignować, a lot bomby to 30 km, to zanim zalignuje na cokolwiek innego/włączy cloaka [bo przecież na cloaku raczej przywarpuje do wroga] to go taki CEP powinien już dawno stargetować i distr. potraktować.. mówię teoretycznie.. ale chyba 1 Bombera powinno dać radę złapać.. gorzej jak jest ich kilkanaście :D lub chociaż kilka o7
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej