Eve Online > Dyskusje ogólne
Drama bomb... o bombach :)
F-YU:
Gdyby CCP znerfiło właśnie ten element do poziomu zwykłych rakiet i missili (zadają celowi zero damagu, jeżeli wywarpujesz, zanim dolecą), to zrobiło by się dużo ciekawiej i normalniej.
bomber nie miał by szansy przeżycia wtedy.
ani prędkości, ani zwrotności, ani tanka i czas na ponowny cloak pare sekund - odległość od przeciwnika 30km... = śmierć.
to też był by absurd.
ale w 1 trudno się nie zgodzić. W eve jakość się nie liczy - liczy się tandeta, byle dużo i to jest bardzo smutne.
ale taka polityka od bardzo dawna jest, być może teraz dopiero uderzyło to w większych jak Coven tak boleśnie.
Drakkainnen:
Rzeczywiście bzdurą jest zadawanie dmg, gdy nie ma bombera w gridzie. Natomiast reszta jest ok. I spokojnie jest też czas na zlockowanie takiego bombera... wystarczy mieć tak jak ktoś to już napisał... coś innego we flocie z dużym scan. res. i styka.
silvia:
Nie wykonalne.
Bomber decloakuje na gridzie ->f1->warp z przygotowanego "right clicku", lub "selected items". 1sec i go niema.
Bomber wpada na grid bez cloaka ->F1 -> cloak. 2Sec lub mniej i go niema.
Jedyne co zlapac bombera, to wpadne i decloak, albo brak umiejetnosci pilota. Dochodzi tez faktor "lagu" oczywiscie.
Prosze mi tez nie wyskakiwac z tym iz ceptor ma sb, bo jak wiemy, ceptor + sb = fail.
widzialem ludzi ktorzy tak latali, i dupni sa w tym co maja robic :)
(Co z tego, ze zalozysz sb ktore ci smniejszy lock-time o pol sekundy, skoro i tak zalockujesz w tyle samo)
Jesli ktos chce sie klocic, to chcesz zobaczyc jak lapiesz (-cie) sbka na bramie cepem z sb.
naye666:
--- Cytat: silvia w Grudzień 16, 2009, 02:14:40 ---Jedyne co zlapac bombera, to wpadne i decloak, albo brak umiejetnosci pilota. Dochodzi tez faktor "lagu" oczywiscie.
Prosze mi tez nie wyskakiwac z tym iz ceptor ma sb, bo jak wiemy, ceptor + sb = fail.
widzialem ludzi ktorzy tak latali, i dupni sa w tym co maja robic :)
(Co z tego, ze zalozysz sb ktore ci smniejszy lock-time o pol sekundy, skoro i tak zalockujesz w tyle samo)
Jesli ktos chce sie klocic, to chcesz zobaczyc jak lapiesz (-cie) sbka na bramie cepem z sb.
--- Koniec cytatu ---
Połowy z tego nie zrozumiałem.. pisz po polsku proszę..
A to co piszesz z tym dolotem bez cloaka, F1 i cloak to piszesz bzdurę.
Chyba musisz najpierw coś ztargetować by tą bombe zapuścić nie? a Wtedy już Cie Cep namierza, a z tego co wiem zanim zacloakujesz to już jesteś namierzony, więc te brednie sobie komu innemu opowiadaj ;x
Val Heru:
--- Cytat: naye666 w Grudzień 16, 2009, 07:46:05 ---Połowy z tego nie zrozumiałem.. pisz po polsku proszę..
--- Koniec cytatu ---
pewnie dlatego ze ten temat nie jest dla ciebie
http://eve-kill.net/?a=pilot_detail&plt_id=281264
--- Cytat: naye666 w Grudzień 16, 2009, 07:46:05 ---A to co piszesz z tym dolotem bez cloaka, F1 i cloak to piszesz bzdurę.
Chyba musisz najpierw coś ztargetować by tą bombe zapuścić nie? a Wtedy już Cie Cep namierza, a z tego co wiem zanim zacloakujesz to już jesteś namierzony, więc te brednie sobie komu innemu opowiadaj ;x
--- Koniec cytatu ---
zabierzcie go :sos:
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej