Eve Online > Dyskusje ogólne

Drama bomb... o bombach :)

<< < (11/22) > >>

magni:

--- Cytat: Doom w Grudzień 15, 2009, 13:30:56 ---Smarta jako obrona przed sb nic ne da bo małe gnojki odpalają bomby z większego dystansu...
No może tyteks z czymś pokroju smartki Chelma by takiego sięgnął...

--- Koniec cytatu ---
ale sama lecaca bombe chyba rozwali...

MightyBaz:
lktos probował odpalic smartki w warpie? Jak dolatuje do gate?  ^^

Skeer:
Z bomberami jest taki problem, że jak na taki power to ryzyko wtopy jest absurdalnie małe.

Ja mam gigantyczne kłopoty próbując je wyłapać jako pilot Sabra - uciekają mi częściej niż covopsy. Absurd.

Z reguły to wygląda tak, że 30km od celu wycloakowuje 5-8 bomberów w alignie na coś, odpala bombę i insta warp. I bomba zadaje obrażenia, choć bombera nie ma w gridzie. Jeżeli nie masz cepa z long punktem i naprawdę dobrym refleksem, to nie złapiesz nic. Ewentualnie jakieś pojedyncze sztuki.

Gdyby CCP znerfiło właśnie ten element do poziomu zwykłych rakiet i missili (zadają celowi zero damagu, jeżeli wywarpujesz, zanim dolecą), to zrobiło by się dużo ciekawiej i normalniej.

Albo znerfić zasięg lotu bomby do 20km.

PS Cloak, decloak, cloak - nie działa, bo masz delay cloakowania.
PS2 Bomby mają za duże resy, żeby smartki je rozwaliły - trza by zebrać dość dużo BSów - myślę, że 10 do zabicia 1 bomby.

PS3 Mało kto pomyślał, że boost bomb to wielki plus dla sporych aliansów, kóre zawsze stać na wydzielenie 10-20 osób do takich składów. Natomiast tradycyjnie mało liczne, ale mocno stawiające na jakość ally, jak SE, czy C0ven, mają problem. Na opach u nas każdy człowiek w BSie, dreadzie, czy innym potrzebnym statku jest na wagę złota. Ciężko delegować osoby do latania w grupach bomberów lub antybomberów.
Gdyby nie te bomby, to TPAR by dawno należał do StainWagonu.

naye666:

--- Cytat: Trefnis w Grudzień 15, 2009, 13:43:01 ---o ile mi wiadomo problem jest taki ze....
decloak -> bomba -> cloak -> decloak (przed samym wybuchem)
brak mozliwosci namierzenia i wykonczenia bombera

--- Koniec cytatu ---

Eeee... a co to za problem NAMIERZYĆ w 10 sekund [delay między kolejnym cloakiem] ? Wtedy bomber nie może zacloakować, a takim cepem podlecieć na 6km i warp distra zarzucić to pestka nie? ;]

Totalizator:
Wystarczy ceptor sztuk 1 żeby zjeść bombera na śniadanie, wystarczy namierzyć w jakim kierunku jest i lecieć prosto żeby zdecloakować dziada. W Fountain trzaskamy w gangach tyle bomberów że wszyscy już marudzą że IT nie lata w gangach niczym większym od fregat  :knuppel2:

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej