Eve Online > Dyskusje ogólne
Drama bomb... o bombach :)
Crux:
--- Cytat: [BUFU]Szakal w Grudzień 14, 2009, 15:29:42 ---6 lat temu byly miny
--- Koniec cytatu ---
Wiem
--- Cytat: [BUFU]Szakal w Grudzień 14, 2009, 15:29:42 --- i nie dalo sie grac jak nagle na gridzie bylo 10k min ;]
--- Koniec cytatu ---
Bo nie było "trałowców" ^^
--- Cytat: [BUFU]Szakal w Grudzień 14, 2009, 15:29:42 ---misiek
--- Koniec cytatu ---
Jeśli już to Mały Niedźwiedź ;D
Val Heru:
--- Cytat: solo w Grudzień 14, 2009, 15:16:29 ---specyficznie zfitowanym laczkiem się miło bombry morduje.
10 takich laczków we flocie zrobi osłonę dla całej floty przeciw bomberom.
--- Koniec cytatu ---
juz widze jak kazda flota poswieca 10ludzi na antybombowe laczki ktore na 99% nie zadzialaja lol co za z dupy pomysl, 3/4 snutych tu teorii jest tak glupia ze sie watroba skreca, w wiekszosci pewnie tych ktorzy gina od bomb sami nie umiejac ich uzywac(analogia do nanonerfa?)
@yogos i rrbsach, wczoraj siedzac w gedonie oberwalem 9 szrapnelami, armor na 70-80% na oko, snajper bsy maja przejebane tu sie zgadzam, rrkom bombery moga skoczyc
ps. eft worriorzy razem z liczydelkami do domu
ps2. zawsze znajdzie sie ktos kto powie "a jak bomberow bedzie 50 to co?", takim tez dziekuje bo mozna tak dojsc i do miliona
stop fuckin whining kurwa nieporadne slamazary
Okropniak:
--- Cytat: Crux w Grudzień 14, 2009, 16:32:59 ---WiemBo nie było "trałowców" ^^Jeśli już to Mały Niedźwiedź ;D
--- Koniec cytatu ---
Poległem... "Mały Niedźwiedź" mnie rozwalił... i weź tu teraz wytłumacz szefowi że w tym programie co go właśnie kończysz kawałek kodu Cię rozbawił? :)
Co do samych bombowców - bomby są przegięte ale max 3 można puścić inaczej same się rozwalają (jakoś tak było przynajmniej)
i jak nie masz mwd włączone to duża szansa że przetrwasz tak czy inaczej... nie powiem - spora jest także szansa że nawet wióry nie polecą.. nie zdążą jak siedzisz w małym shipie i na mwd próbujesz wyjść z zasięgu - złapanie bombera natomiast to nie jest problem - jak już zrzuci niewidke to ma te 5sek do ponownego cloak - poza tym nie wiem czy się nie zmieniło - niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę, ale jak się w cloak wejdzie to bomba dalej leci i wybucha czy nie?
Wydawało mi się że nie można w czasie lotu bombki wejść w cloak lub odwarpować? Ale może coś się zmieniło (rekonami się osatnio rozbijam, nie sprawdzałem zmian w SB)
Loc0:
@Mikker - ehh tylko nadzieje niestety ;p
Dla mnie przegiete w bomberach jest to, ze grupa takich roznosi w pyl support i bsy. No kurna a gdzie jakies risk vs reward? Jak statek kosztujacy grosze moze dyktowac wyglad pola bitwy pozostajac nieuchwytny? Moje zdanie wynika z filozofii gry: skiluje coraz wieksze i drozsze shipy aby zwiekszac swoja efektywnosc na polu bitwy i nagle okazuje sie, ze aby byc efektywnym musze sie "uwsteczniac". Nie odpowiada mi to i bede lamentowal!
Przypominam wszystkim, ze bombery staly sie fajne po boscie i ludzie latali z torpedami - to bylo jak najbardziej do przyjecia. Grupa papierowych statkow z wygarem - jesli dopadaly duze cele to mialy szanse je stracic ... ale nie ma nic za darmo bo zeby torpedy uderzyly trzeba bylo poczekac z cloakiem. Cos takiego rozumiem, jednak aoe z grupy ilus tam bomberow ktore pozostaja relatywnie bezpieczne juz ssie.
Okropniak:
--- Cytat: Loc0 w Grudzień 14, 2009, 17:44:21 ---@Mikker - ehh tylko nadzieje niestety ;p
Przypominam wszystkim, ze bombery staly sie fajne po boscie i ludzie latali z torpedami - to bylo jak najbardziej do przyjecia. Grupa papierowych statkow z wygarem - jesli dopadaly duze cele to mialy szanse je stracic ... ale nie ma nic za darmo bo zeby torpedy uderzyly trzeba bylo poczekac z cloakiem. Cos takiego rozumiem, jednak aoe z grupy ilus tam bomberow ktore pozostaja relatywnie bezpieczne juz ssie.
--- Koniec cytatu ---
True - jeśli mówimy o torpedach. Sytuacja sprzed torped - SB walące z 100+ km, całkowicie bezpieczne, mogące wejść w każdej chwili w cloak lub jeśli nie, przeskoczyć na kolejny ss przy gate to jakaś paranoja była.
Natomiast bieżące bombki - trochę przegięcie, ale jednak krok w dobrą stronę - skilowanie coraz większych i silniejszych jednostek to ślepa uliczka - pozostawały bloby które były zjadane przez większe bloby - nie mówię że teraz jest dobrze, ale przynajmniej widać szukanie innej "ścieżki".
Mam nadzieję że rozwinie się to w kierunku shipów supportowych - tak coby floty nie polegały tylko na 3 typach - jammer, logistyk, DPS (tak wiem - są jeszcze scouci, bańkowozy itp ale w core floty właśnie te trzy powyższe są podstawą... obserwując przelatujące bloby przynajmniej)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej