Eve Online > Gank Night PL

Gank Night 6.0 - Fregaty t2

<< < (6/10) > >>

Doom:

--- Cytat: Malag Maradan w Grudzień 13, 2009, 15:00:23 --- nigdy nie sprawdzalem ;P

Moj tok rozumowania byl nastepujacy, correct me if im wrnog:

Oprimal+fallof AFy ~11km
Zasieg dzialania bombki=15km

Effective hp AFki~1100-1500(mooocne usrednienie)
Dmg bomby-wiadomy :diabeł:

Ale jak mowie, popraw, jesli sie myle.

Chodzi mi o to, ze jesli juz ktos bedzie bral SB, to niech uzywa tylko torped i oszczedzi reszcie braci przykrej niespodzianki ;p

--- Koniec cytatu ---
Kumpel regularnie bombarduje ludków w nul seku, afki jesli ich piloci zdazą mwd wyłaczyc potrafią ponoć przetrwać kilka bomb, wszystko przez to ze damag rozliczany jest w oparciu o sygnature celu, a w przypadku frejek jest na tyle mała że nawet cep z wyłączonym mwd to wytrzyma

Gregorius:
co nie znaczy, że nie może zadać dmg.

Po drugie wystarczy lag, delay na vencie, cokolwiek.

Jeśli mają być bomby, to ja nie lecę afką, tylko też bomberem. Bo inaczej może być tak, że bez sensu puffnę od friendly bomb.

Po drugie.. nawet jak sygnatura będzie mała a wyleci np. 10 bomb, to wtedy może być niefajnie.. (albo jak ktoś wpadnie na pomysł bomby void etc.).

Imo to wypadałoby jakoś sprecyzować (freje t2)

Crux:
Wiem, że to funop bez spinania się itp, ale co wy na to żeby upchać na frejkach(tych z ilością med slotów 2+) maksymalną ilość EWARu (o ile tylko pozwoli na to cpu)?
 Imo dodatkowe hp lub resy z shield exendera czy invu niewiele zmienią w przypadku fregat, ale tracking disruptor, jammer czy coś podobnego już tak.

Egnos:

--- Cytat: Gregorius w Grudzień 13, 2009, 20:24:48 ---
Jeśli mają być bomby, to ja nie lecę afką, tylko też bomberem. Bo inaczej może być tak, że bez sensu puffnę od friendly bomb.

Po drugie.. nawet jak sygnatura będzie mała a wyleci np. 10 bomb, to wtedy może być niefajnie.. (albo jak ktoś wpadnie na pomysł bomby void etc.).

--- Koniec cytatu ---

A czy nie jest tak ze jedna bomba jest w stanie wytrzymac explo czterech innych tylko pod warunkiem ze sa tego samego rodzaju? czyli ze 5 bomb na gridzie bo 6ta sie rozpufnie nie zadajac damagu? Wydaje mi sie ze wlasnie tak jest

A lecac bomberem nie mozesz pufnac od friendly bombek? lec afka na semi-long to na pewno nie pufniesz, zreszta...

Malag Maradan:
Słusznie zauważyłeś: jeśli już większa ilość ludzi ma brać bomby, umówcie się jakie, inaczej nic z tego nie wyjdzie.

A pufnąć od swoich kapsułek można, oj można  :'(

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej