Eve Online > PVE

[PVE] Paladin

<< < (6/12) > >>

Frankie:

--- Cytat: Ireul Taar w Listopad 22, 2009, 14:03:15 ---kolejna niedzielna odpowiedz. dziekujemy.
a co do niedawania rady przez paladina przeciw angelom.. chyba twoj :D

--- Koniec cytatu ---
Jak lubisz się męczyć prosze bardzo nikt Ci tego nie zabroni. Tak z ciekawości "pro misjonarzu" na mega pulsach ile mln LP miesięcznie wyrabiasz na misjach? Bo wiesz można się bawić po pól godziny na l4 na mega pulsach i sobie podlatywać narażać sie na dps od ratów itp. Albo można to samo zrobić na tachyonach nie dopuszczając ratów do siebie (mając realnie dużo większy dps), nie zbierając dpsa od nich i robiąc tą samą misję w 10-15 minut. Każdy robi to jak woli. Przy l5 naprawdę życzę Ci szczerze powodzenia na mega pulsach.

ThakRa:
To ja mam pytanko do osób które latają Paladinem (obojętnie czy na pulsach czy na tachyonach) - ile realnie czasu zajmuje wyczyszczenie 4 pocketów Angel Extravaganza, bez bonusowego pocketu?

Frankie:
Ireul to nie było szyderstwo. Prosty przykład dowolna sanshowa l5 8xtyrant masz mega pulsy... jesteś martwy. Masz tachyony wlatujesz w pocket na 100 trzymasz dystans i na aurorze wszystkie sie rozpadaja w przeciagu kilku minut. Masz mega pulsy lądujesz na swoich 50km od nich, dostajesz alfe od 8x tyrat i lecisz kupic sobie nowego paladina. Żaden bs nie podlatuje w kilka sekund jak nie jest na 5km od Ciebie, a takie misje można policzyć na palcach. O sposobie na bsa na 5km napisałem wcześniej zakładasz mu weba i masakrujesz z glemów, bc/c tak samo choc przy cruiserach możesz to zrobić też dronami. Nie zajmuje to więcej czasu niż na mega pulsach. Relanie większy dps to znaczy 15-20% co w przełożeniu na rzeczywistość daje dużo więcej bo bsy tankujące armorem niższej klasy (300-600k za sztukę) nie zdąża właczyć naprawiaczek zanim padną więc odpada Ci przebijanie się przez tanka ich (opisany wcześniej volley). Nie przecze, że są ludzie którzy lubią się bawić na mega pulsach, ale te działa stwarzają więcej problemów niż tachyony. Bo jak Ci cos wyjdzie z zasięgu scorchy to co? zamim dojdzie do opti multi tracisz baaardzo dużo dpsa. Im raty są bliżej tym bardziej boleśnie to czujesz. No i wspomniany wcześniej volley. Mega pulsami BC nie ściągniesz na salwe co na tachyonach robisz za każdym razem.
Innym aspektem jest kwestia fittingu tych broni. Tachyonów repy i heavy cap boostera nie sfitujesz na statku bez dobrych rigów i perfekt skilli pod fitting w przeciwieństwie do mega pulsów, które bardzo ładnie się fittuje i to jest chyba podstawowy parametr dla, którego ludzie ich używają.

O LP pytałem z ciekawości bo to zazwyczaj pokazuje jak ktoś lata misje. Czy robi to spokojnie i wolno wtedy równie dobrze może latać drakiem (chyba najlepszy mission ship dla niewymagających prosty w obsłudze dobrze tankujący i w miare szybko zabijający), czy misje traktujesz jako dobre szybkie i tanie źródło przychodu i orasz je dla LP gdzie liczy się czas.

Thak'Ra nie wiem ile robi się to paladinem bo na angeli nie latam amarskimi statkami, ale dobrym matarem w pol godziny się wyrobisz. Lecąc na dualboxie robi się w 20-25 minut z bonus pocketem. W godzinę robisz całość drakiem na zupełnym luzie.

Hastrabull:
no to teraz nie wiem, czy mam zalozyc tachyony czy megapulse'e... a dzisiaj wieczorem bede eksperymentował z tym statkiem.

ivil:
Chyba zalezy jak masz zamiar misje klepac. Jesli chcesz o razu lootowac i/lub salvagowac to megapulsy bo i tak nie chcesz wioslowac do wrakow a tractor ma zasieg 40km. Jak chcesz blitzowac misje to pewnie tach/beam zeby zabic wszystko najszybciej jak sie da.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej