Eve Online > Dyskusje ogólne

dominion - zmiany w sovie

<< < (12/33) > >>

VonBeerpuszken:
I znów stara śpiewka o przenoszeniu misji/kopania do low/0.0 .... A może mi ktoś to w miarę sensownie uzasadnić? Co to zmieni? Chyba tylko ilośc bezbronnych lub małobronnych celów do odstrzału dla piracta i tzw. pvperów...
Panowie, jak tak wam brakuje zwierzyny to jej poszukajcie a nie zmuszajcie ją do przyjścia do Was...w końcu kto ma iść, koń do żłoba czy żłób do konia?
A jak se nie radzicie ze znalezieniem zwierzyny, to zajmijcie sie czymś prostrzym, np. kopaniem. I przestańcie wiecznie marudzic na jeden temat.

sneer:
a ja z innej beczki ...
jak to sie przełoży na przeciętnego pilota w null finansowo
co prawda ccp zaczyna sie uginac pod miażdżącą krytyką graczy ale ...

większosc korpów w null ma 10% tax // z obserwacji a nie zmudnych badań//
do tego dochodzi czesto jakiś reimburse za wtopy podczas cta
powiedzmy ze ally zbiednieje i reimburse będzie wspomnieniem // nie korzystałem czesto wiec nie będe płakał //
koszty trzymania poszczególnych kawałków przestrzeni zostaną przerzucone na korpy w ally
korp podniesie tax albo zacznie robic regularne / obowiązkowe kerbir opy
to drugie mi pachnie albo komunizmem albo pracą po pracy i skonczy sie co najmniej moim biernym oporem // raz na jakis długi czas ok - regularnie nie akceptuję//

podniesienie podatków jest ułomne jak wiemy ale pewnie nieuniknione
ile ludzie zaakceptują ?
pewnie 20% nie będzie problemem ale może nie wystarczyc
30%?
mysle że w tych okolicach każdy rozsądny będzie juz smigal altem na misjach level 4 ....
powyżej będzie śmiech na sali albo exodus ale bynajmniej nie do null tylko w ciepłe imperialne pielesze ....

o tym ze w null nie będzie powodów do wojen w starej skali // czyli mniejsze zużycie capitali których ilosc chcce zahamowac ccp //
i wielu innych sprawach powiedzmy nie chce mi sie nawet pisac ....

Loc0:
Heh zasadniczo sie z zgadzam z powyzszym. Poza tym tax nie rozwiazuje sprawy - wielu ludzi zarabia u pirackich agentow, inni na plexach (a tam liczy sie koncowy drop a nie final bounty), t2 bpo i ... misje w hi secu - w .0 na paskach siedza raczej poczatkujacy + faction hunterzy i tylko ich bedzie dotyczyl tax.

Yogos:

--- Cytat: Kara Mon w Listopad 08, 2009, 10:52:15 ---jak zaczynalem grac w eve w 0.0 bylo bogactwo, super raty na paskach duzo lepsze od misji l4 , jak sie wskanowalo plexa to we 2 mozna bylo zarobic pare miliardow, a moon mining dawal takie dochody ze mothershipami rzucali na lewo i prawo jak interceptorami i gdy ccp wspomnialo cos o placeniu nagle wszyscy stali sie strasznie biedni a 0.0 nieoplacalne.

5 miliardow to duzo za utrzymanie konstelacji? nie zebym byl marudny ale po srednich bitwach power blockow ilosc przetopionych capsli sugeruje ze mozna by za nie utrzymac caly region przez miesiac i jeszcze by zostalo.

Utrzymanie konstelacji to kolo 5 b , przeciez to tylko 5 dreadow mniej  , po co szukac nowych wspanialych zrodel dochodow jak wystarczy tylko odrobine zredukowac laczna mase floty przetaczajacej sie przez 0.0? Zamiast rzucac capslami na lewo i prawo moze lepiej zamiast kilku zrobic bs-y a iski przeznaczyc na sova? 1 carier czy dread to miesieczne podstawowe utrzymanie systemu.

Azbuga da sie zarabiac na l4 w low secu, ja zyje tylko z tego , robie godzinna rundk epo low i mma na 3 dni latania cepami/bomberami a do tego nie takie gowniane misje l4 gdzie misjonarza trzeba wyskanowac probami tylko takie gdzie w systemie pojawia sie beacon z napisem "shoot me"

--- Koniec cytatu ---

Path rozczarowuje z kilku powodów. CCP chciało zrobić exodus 2 i zachęcić graczy do 0.0, gdzieś słyszałem że docelowo jeden system miał wyżywić 40 graczy na raz...
Fantastyczny pomysł, ukrócić powerbloki , ściągnąć ludzi do 0.0 żeby było więcej życia,pew pew i zabawy.

A co zaoferowali ? Ciężkie opłaty za jeden system i 2 gwarantowane anomalie per level ... żart

Jak system który ma 10-12 beltów 4-6 anomalie  i ze 3 ukryte belty ma wyżywić 40 osób ???
CCP dla graczy w hisecu stworzyło nieograniczone źródło dochodów z zerowym ryzykiem. Ile osób żyje w Motsu ?? Czy istnieje górna granica ile tam może być ? NIE
Masz agenta któy wydaje dowolną ilość misji ...
W 0.0 masz ryzyko, musisz bronić terenu i w praktyce na raz system jest w stanie uciągnąć 3-4 osoby + powiedzmy drugie tyle jak się raz na czas jakiś DED trafi.

I cała ich path który chcą wprowadzić to w pierwotnej wersji to że teraz będę musiał zapłacić 2 mld isk/miesiąc + koszt posów za system ze stacją  + 700 mln isk/miech żeby sobie zrobić 2 anomalie na poziom więcej ! Dziwisz się że ludzie w 0.0 się pienią ??

W 0.0 mam sam bronić terenu, dbać o posy, dbać o logistykę i zarabiać porównywalną kasę z kerbirem z hi-secu ? I jeszcze ja musze rozpraszać moich ludzi i łagodzić spory bo surowców nie starcza w systemach najbliższych stacji a w HISECU mają wszystko na tacy w 1 systemie.

sneer:
wydaje mi się że jak szeregowi piloci zostana obciążeni czesciowo kosztami nowego sova // a po nerfie moonów będą  // to o osiągnięciu poziomu dochodów dobrze przygotowanego kerbira w empire bedzie można jedynie pomarzyc.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej