Eve Online > Dyskusje ogólne
dominion - zmiany w sovie
LoveKebab:
--- Cytat: Mighty Baz w Listopad 25, 2009, 09:18:40 ---Manufacturing - od t1, poprzez t2 components, aż po produkcję modów czy shipów, a międzyczasie inwencja czy reverse eng. czyli można poźniej sprzedać bpc t2, t2 albo gotowe produkty.
--- Koniec cytatu ---
gramy w ta sama gre ? manufacturing od dawna nie jest dochodowy, ludzie sprzedaja DREADY ponizej kosztow produkcji, to samo jest z t2 statkami ktore przebicie maja moze 10mil przy commandshipach (a budujesz max 3-4 dziennie) - wyjatkiem jest nighthawk ktory bodajze w okolicy 250-300m kosztuje, nie pamietam teraz
dochodowe sa za to spekulacje :D wpadasz na sisi - patrzysz na bpc i czytasz forum od czasu do czasu i na TQ zmieniasz odpowiednio ceny albo wykupujesz wszystko co bedzie zmienione z marketu - ostatnio byla taka akcja z technetium ktore w 24h podrozalo 2x, teraz juz chyba 4x drozsze niz na poczatku jest
SokoleOko:
--- Cytat: LoveKebab w Listopad 30, 2009, 11:45:15 ---gramy w ta sama gre ? manufacturing od dawna nie jest dochodowy, ludzie sprzedaja DREADY ponizej kosztow produkcji
--- Koniec cytatu ---
Czy ktoś może mi powiedzieć - PO CO?
Jak robiłem L4, to zostało mi sporo minerałów z mielenia shitu, który był naprawdę nic wart w sprzedaży (np: ammo). Pomyślałem, że może by robić z tego frytki na przykład (zgodnie z zasadą, że lepiej sprzedać cukier niż buraki cukrowe). Wyszło mi, że minerały potrzebne do zbudowania Punishera były warte (z pamięci strzelam, chodzi o skalę) 230 tysięcy, a taki Punisher sprzedawany był w Amarr za 170 tysięcy.
OK, materiały miałem za darmo, ale bardziej opłacało się sprzedać je luzem niż w formie fregaty. Więc jaki to ma sens?
LoveKebab:
taki ze zazwyczaj ludzie ktorzy buduja stuff maja skille na 5 ;]
Tomash Kovahlsky:
--- Cytat: LoveKebab w Listopad 30, 2009, 12:06:58 ---taki ze zazwyczaj ludzie ktorzy buduja stuff maja skille na 5 ;]
--- Koniec cytatu ---
dodatkowo, ludzie zajmujacy sie produkcja, sami inwentuja sobie BPC, ew. staraja sie jak najtaniej kupic (najlepiej BPC nie z inwencji, tylko z kopiowania BPO - takie tez sie pojawiaja czasami). Wiem, bo sam tak robie czasem. Wtedy okazuje sie ze produkcja jednak moze sie okazac oplacalna. Poza tym, sa ludzie, ktorych to po prostu bawi.
LoveKebab:
oplacalna nie jest prawie nigdy ;P profit moze daje ale znikomy ^^
btw - a kto nie bedzie montowal HUBow po dominion ? :D MAJESTAA! :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej