Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje
[IT] aka bob mk II
Totalizator:
Nie tyle chodzi o to że są drogie (choć tanie nie są z punktu widzenia sojuszy które płacą reimbursement żeby utrzymać cap pilotów w capitalach), bardziej o to że ciężko je w sensownym czasie zastąpić bo mało kto trzyma naraz kilka dreadów, jeszcze mniej osób w sensownym hangarze blisko frontu (systemy z których startują capsy zmieniają się stosunkowo często), wreszcie po każdej stracie trzeba przeprowadzić żmudną i kosztowną operację sfitowania i dostarczenia na front nowego dreada. IT pokazało wczoraj że jest przygotowane nawet na znaczne straty i wystawiło taką flotę że faktycznie nie opłacało się tej stacji dalej bronić, punkt dla nich.
Ajrunia:
I punkt dla ciebie Bruce za normalny i jak sie zdaje obiektywny komentarz do zaistnialej sytuacji.
Wystawienie dzien po stracie 50 dredow floty 250 capitali ( w tym minimum 17 supercapitali) swiadczy dla mnie o tym ze ta wojna nie rozejdzie sie po kosciach. Nie bedzie remisu albo nierostrzygnietej sytuacji. Beda wygrani i przegrani. A ja chyba jestem z tego zadowolony, bo do Fountain to wcale tak daleko nie mamy :-)
I zanim zaczniemy przedwczesnie wydawac wyroki kto wyjdzie z tego zwyciezki na podstawie ostatniego tygodnia, poczekajmy na pokaz sil przeciwnikow IT, bo to tez moze byc ciekawe widowisko.
Julius Septimus:
W SoT chyba nadal nie czytają "Poradnika opuszczania sojuszu dla idiotów" :D
http://evemaps.dotlan.net/system/Y-2ANO
Goomich:
--- Cytat: Julius Septimus w Styczeń 02, 2010, 16:24:18 ---W SoT chyba nadal nie czytają "Poradnika opuszczania sojuszu dla idiotów" :D
--- Koniec cytatu ---
Wstaw tam jeszcze po cudzysłowie, bo czyta się to jakby ktoś opuszczał "sojusz dla idiotów". :P
Yogos:
Mogli mieć w pompie kto ten system przejmie.
Tak czy siak bitwa o y-2ano już rozpoczęta spadły już goonsowe tcu i szpilka :buck2:
Na mapie też się fajnie świeci.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej