Forum Gry > Inne gry

Perpetuum-Online

<< < (16/43) > >>

gregor40:
Ciekawe, kiedy legal action ze strony ccp ukreci leb calej grze. Bo kradziez wlasnosci intelektualnej jest oczywista.
Dziwi mnie, ze tyle wysilku wkladaja w gre, ktora umrze w sadze...

Okropniak:

--- Cytat: Michal G w Kwiecień 14, 2010, 11:15:45 ---Ciekawe, kiedy legal action ze strony ccp ukreci leb calej grze. Bo kradziez wlasnosci intelektualnej jest oczywista.
Dziwi mnie, ze tyle wysilku wkladaja w gre, ktora umrze w sadze...

--- Koniec cytatu ---

Małe szanse żeby CCP było w stanie cokolwiek zrobić w tym temacie.
Rozwiązania nie są niczym nowym - parę rzeczy jest podobnych, parę różnych - normalne.
Równie dobrze mógłbyś mówić o prawach Quake do FPS i problemów które ma UT w tym temacie.
Albo wszystkie gry WOW podobne? - allods choćby - jakoś nie widzę żeby miało problemy prawne a podobieństwo jest baaardzo duże.
Co innego jakby kawałki kodu próbowali wcisnąć do siebie - to już nie jest prawnie dozwolone.

sneer:
mnie też się wydaje że niewiele w sądzie ccp ugra mimo oczywistego podobieństwa
gry mają to do siebie że potrafią być bliźniaczo podobne
ile lat minęło od diuny i pierwszego c&c a rts-y róznią się tylko detalami i nikt się po sądach nie ciągnie

to co jest ciekawe to to że perptuum bardziej mi pasuje jako uzupelnienie eve niz dust514 :)
na razie siedzę na noob wyspie i pewnie dlatego mało widzę ale kontentu jeszcze IMO mało mają 
z drugiej strony działka wydobywcza jest o wiele lepiej niz w eve zrobiona i górnicy wszelkiej masci sie mogą już pakować  :)

ja im dobrze życzę bo ccp przy swoim bezskutecznym naprawianiu fleet batti mnie juz  irytuje
leceic gdzies i sie zastanawiac czy mi sie grid wgra to ja dziekuje
lag mniejszy czy wiekszy to norma - moge z tym zyc ale ... na moment obecny takie perpetuum to dobry moment żeby przeczekac niudolnosc ccp i zasygnalizowac pewne niezadowolenie klienta :)

Dormio:
Ja tak z ciekawości - utworzyliście już jakiś PL korp ?

Okropniak:
na polskim kanale widzialem 2 ludzi :)

Spróbowałem górnictwa i cholera - ładnie to zrobili - można kombinować z głębokością itp itd, wielu się pewnie spodoba.
Zrobiłem też misji parę żeby nie było - 25k nagrody za ubicie 16 jednostek - a z dropu miałem 500k
Wniosek - nie opłaca się iść brać misji w sumie bo samo bicie krzyżyków daje od groma kasy - może na wyższych lvl się to zmienia - nie wiem.
Filmiki - miałem zrobić wczoraj to Vectra miała obsuwę i mnie odcieło od świata.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej