Forum Gry > Inne gry
Perpetuum-Online
[OKFU] Casa Rankor:
Nie kumam jednej rzeczy dlaczego na kazdej koloni mam 0% maufacturing i nikt nie chce robic w kopalniach i fabrykach. Mam oczywiscie ludzi do roboty i robia w environment.
sneer:
mozesz dac screena albo wyslac mi na priv ?
[OKFU] Casa Rankor:
Zrobilem nowa gre i poki co jest ok. Dziwne.
Czemu jak produkuje underground infrastructure nie pojawia sie na planecie, i transporty nie maja mozliwosci przewozenia?
Jak zasiedlic w takim razie asteroide?
sneer:
głowy nie dam bo nie używałem
ona może nie byc transportowalna ( bo niby jak - transportowac z wykpem na miejscu ? )
nie ma żadnych powodów do zasiedlania asteroid
jesli chcesz wydobywac mineraly wyslij / przewiez automated mines + mass driver i bedzie sie kopac i wysylac samo
budowa habitatu i kopalnie niezautomatyzowane nie maja sensu
generalnie infrastrukture przewozi sie na swiaty które predzej czy pozniej maja perspektywe terraformingu
asteroidy nadaja sie do automatycznego kopania , stacji obserwacyjnej , magazynu paliwa / amunicji , lokalizacji PDC obrony systemowej
etc
do tego nie trzeba sciagac ludnosci cywilnej
[OKFU] Casa Rankor:
Tak to wiem, ale jak klikne na kolonie na asteroide mam ze potrzebuje 300 underground infrastructure zeby podtrzymac 1 milion ludzi. Wiec stwierdzilem czemu nie skoro mi tam jakies civ mine'y sie zakladaja, tylko ze jak buduje underground infrastructure to sie dodaje do normalnego infrastructure.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej