Forum Gry > Inne gry
Perpetuum-Online
Okropniak:
aaaaaa... ;-)
No nie - nie ma zmiany atrybutów i lerningów na początku.
Skile są tu nazywane "extension" - każdy pierwszy lvl trzeba kupić ale nie jest to na zasadzie książek, po prostu dokupujemy i jest nasz - możemy wrzucać lewele w tym extension na ile nam starczy punktów - za każde 1min aktywnego konta chyba jest 5 punkt...albo na odwrót - nie pamiętam :D
Niektóre extension wymagają obecności innych ext wyskilowanych na jakiś lvl - bez tego nie można ich kupić - i tyle.
Fajne jest to że można czekać i miesiąc - punkty się nazbierają - wchodzisz, masz pulę punktów które możesz porozdawać między ext. Bez kolejek - bez sprawdzania co dzień itp.
Dormio:
Nie do końca odpowiedziałeś na moje pytanie, ale... dzięki za info (w sumie się też zastanawiałem czy ext punkty są stałe czy zależą od czegoś).
--- Cytuj ---In Perpetuum, every extension is connected to a primary and a secondary attribute. These attributes help you to install and upgrade the related extensions faster. It is advised to set those attributes high which help you to develop your preferred extensions and activities faster.
--- Koniec cytatu ---
Wydaje mi się, że to powinno oznaczać, że im wyższe mam atrybuty to extensions bedzie mnie mniej punktów kosztować dane rozszerzenie. Macie pomysł jak to zweryfikować (mi przychodzi do głowy jedynie zakładanie kolejnego agenta) ?
lastverb:
punkty przychodza 1 na min (chyba ze cos zmienili). koszt extension zalezy od lvl, "grade" (ten numerek obok nazwy) to zwykly mnoznik - grade 2 jest 2 razy drozszy od grade 1, a takze od atrybutow primary i secondary od danego skilla. ktos policzyl ze skill grade 9 przy atrybutach 30/28 od lvl 0 do lvl 10 kosztuje 79 dni nabijania ep. ten sam skill przy atrybutach 6/4 kosztuje ~180 dni, wcale nie jest tak zle, zwlaszcza ze ep sie nabijaja bez dodawania skilli do jakis glupich kolejek co x dni.
CMHQ_Widget:
--- Cytat: dziadzik w Kwiecień 29, 2010, 13:05:08 ---punkty przychodza 1 na min (chyba ze cos zmienili). koszt extension zalezy od lvl, "grade" (ten numerek obok nazwy) to zwykly mnoznik - grade 2 jest 2 razy drozszy od grade 1, a takze od atrybutow primary i secondary od danego skilla. ktos policzyl ze skill grade 9 przy atrybutach 30/28 od lvl 0 do lvl 10 kosztuje 79 dni nabijania ep. ten sam skill przy atrybutach 6/4 kosztuje ~180 dni, wcale nie jest tak zle, zwlaszcza ze ep sie nabijaja bez dodawania skilli do jakis glupich kolejek co x dni.
--- Koniec cytatu ---
Tak, 1 EP co minute. Co do kolejek itd. to jest z tym jeden fuckup i w Perpetuum ten problem znika. Chodzi o skillowanie skilli od siebie zależnych. Jeżeli robisz działka t2 a potem chcesz robić specki to masz problem jeżeli skill główny wychodzi w środku nocy, bo nie wpakujesz do głowy i do kolejki skilla, którego nie możesz użyć, bo skill zależny jeszcze się nie zrobił. Strasznie mnie to czasem wkurza, bo trzeba kombinować co dorzucić do kolejki, de facto tracąc czas na skillowanie nie tego co bym chciał. A już nie mówię, jak miałem na pare dni wyjechać i w tym czasie się kończył skill. Efekt był taki, że 2-3 dni skillowania szły na coś innego, najczęściej jakaś głupota na lvl 5, bo inne potrzebne skille kończyły się szybciej niż przewidywany powrót. W Perpetuum nie ma takich problemów.
Przypadkiem wczoraj zagadał do mnie jeden gościu, bo jakieś 2 duże korpy się właśnie zmergowały i myślał, że jestem jednym z przechodzących. Podpytałem go od razu o pare rzeczy związanych z walką terytorialną.
Będzie można zdobywać i rozbudowywać terminale. Co lepsza, będzie można robić modyfikacje terenu, po którym się biega :).
Okropniak:
--- Cytat: CMHQ_Widget w Kwiecień 29, 2010, 13:25:10 ---Przypadkiem wczoraj zagadał do mnie jeden gościu, bo jakieś 2 duże korpy się właśnie zmergowały i myślał, że jestem jednym z przechodzących. Podpytałem go od razu o pare rzeczy związanych z walką terytorialną.
Będzie można zdobywać i rozbudowywać terminale. Co lepsza, będzie można robić modyfikacje terenu, po którym się biega :).
--- Koniec cytatu ---
Serio? Modyfikacja terenu?
Heh - fajnie :D
Dawaj znać jakby coś pvp z polskimi graczami to ja chętnie.
Jak się okaże równie dobra jak eve to czemu nie - tutaj zaczyna mnie denerwować (lekko mówiac) presja na kasę a zapomnienie o tych co tą grę napędzają było nie było (w sensie - DUST i konsole a PC może marudzić - mają co mają i nie odejdą bo gdzie.... - a POSy dalej jakie miały bugi takie mają).
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej