Eve Online > Dyskusje ogólne
Stare, dobre czasy?
silvia:
--- Cytuj ---solo roamy albo w małych gangach?
--- Koniec cytatu ---
przed ostatnim patrzem jeszcze sie dalo spotkac jakis ludkow w omist latajacych solo.
jeden mi nawet basiliska puknal, gdyz local - aczkolwiek aktywny - nieprzylecial :(
problem z szukaniem jest local i directional i intel channel.
report na ciebie ->local ->pos/stacja.
dodaj do tego ostatni nerf scannera.
pa co do 0.0...
uwazam, ze powinni je powiekszyc i znerfic logistyke (po jednym systemie wlotowym z kazdego regionu i przywrocenie warp @ 15 :) )
0.0 w mojej opinii kojarzy mi sie z "waste space" - pustym miejscem w ktorym ciezko sie mieszka.
watpie by w domination (wiem, ze ten patch sie tak nie nazywa ;p) mieli to poprawic ;|
Melisanda Armida:
Strasznie ciezko jest zrozumiec o co Ci chodzi, w dziwnym jezyku piszesz.
Val Heru:
Chodzi mniej więcej o to że szansa na złapanie/zabicie kogoś na wrogim terenie graniczy z cudem. Puste prawie regiony, pare punkcików na mapie się swieci. Zanim do nich dolecisz wiedzą o tobie od pół godziny. Pojawiasz się na localu i ludzie uciekają na jeden z dwudziestu posów w systemie. Złapany może zostać tylko ktoś afk, nerf skanera jeszcze dorzucił do pieca. O tym czy się kogoś złapie np na pasku decydowaly sekundy ułamki sekund, zdolności skanowania. Kiedy ccp zrobiło delay'a w skanerze na 2 sekundy szansa złapani wg mnie zmalała z 20% do 5%. Tak średnio liczę wg tego jak sam latałem. Biorąc za przykład osobę która ma ochotę na odrobinę PVP i poleciała na wrogi teren, po 2-3h uciekło mu w sumie z 15statków, dwa prawie się udało złapać ale nerf skanera to uniemożliwił. Kilka takich wycieczek i delikwent po prostu więcej na to nie traci czasu. Jedyne PVP jakie może mu się przytrafić to kampa która na niego czeka, jak wskoczy to w zasadzie po nim i dostanie jeszcze komentarz na localu "hahha you nooooob" "go play wow". Wiedziony chęcią zemsty następnym razem może przylecieć z paroma kolegami ale wtedy już kampy nie będzie, nic nie będzie, z kilkoma walczyć nie będą bo wtedy ktoś może nawet zginąć i byłby noobem a tak to "najeźdźcy" dostali porcję smacka od ludzi wiszących na posie i do domu. Tak mniej więcej wyglądają realia w true 0.0 Jak ktoś chce się faktycznie pobawić w PVP to niech szuka szczęścia w npc 0.0
Gregorius:
bo tak na prawdę, to lekarstwem na obecne 0.0 byłoby dupnięcie locala, tak , jak to jest w ciepłych dziurkach ;))
sneer:
ja jestem mocno za ale wtedy jeszcze mniej osób będzie siedzie w null bo w porównaniu z empire null oferuje za mało za tą skalę ryzyka
żeby wszystko miało ręce i nogi to czuje ze ccp musiało by małą rewolucje zrobic w wielu miejscach ...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej