Informacje > Centrala - uwagi i propozycje

Update Centrali + Konkurs na Layout

<< < (8/25) > >>

Hastrabull:

--- Cytat: Gregorius w Październik 25, 2009, 04:27:43 ---no z rasami będzie problem ;)))) Bo do reszty nie mam koncepcji :D

--- Koniec cytatu ---
na pewno cos wymyslisz :) amarr wyglada super. No chyba ze ktos inny jest chetny do narysowania layoutu innych ras?

--- Cytat: Gregorius w Październik 25, 2009, 04:27:43 ---co do gradientów : problemik - "z tlem...  bo przezroczystość niezbyt wchodzi w grę, a "zaczernić tło to już fail ;/ (a np. nie dasz radyzrobić sekcji środkowej takiej ramki na uzupełnianie, a góra i dół na stałą grafikę ? wtedy wydłużać się będzie tylko sekcja środkowa) - tak jak w klasycznym css..

--- Koniec cytatu ---
Mowimy tu o dynamicznej wysokosci pola. Gradient tez leci pionowo, tak wiec niestety nie da sie tego zrobic tak jak mowisz. Jakis inny pomysl?

--- Cytat: Gregorius w Październik 25, 2009, 04:27:43 ---Logo - no właśnie to moja piętka.. nie mam pojęcia jak je "dopasować" ;]] Mógłbym użyć innej czcionki.. bardziej amarrowej :D etc.

--- Koniec cytatu ---
Czcionka, jakies efekty, cokolwiek :)

--- Cytat: Gregorius w Październik 25, 2009, 04:27:43 ---EDYTKA:

Sorki, pisałem to po pijaku ^_^. Ale mam nadzieję, że sens został wychwycony ? :> Jak nie, to postaram się to inaczej napisać.

--- Koniec cytatu ---
spoko luzik :)

Gregorius:

--- Cytat: Hastrabull w Październik 26, 2009, 10:49:28 --- Gradient tez leci pionowo, tak wiec niestety nie da sie tego zrobic tak jak mowisz.

--- Koniec cytatu ---

A przezroczystość tła wchodzi w grę ?

I powiedz mi, czy portal korzysta z CSSów ?
:)

Hastrabull:
przezroczystosc wchodzi w gre i oczywiscie ze korzysta z css'ow. inaczej to ja nie wiem jak zrobic :)

Gregorius:
Dobra, dziś naszła mnie faza na caldari...

Insza inszość - zepsułem się ;/ Nie potrafię wymyśleć logo :( :( :((( Cały czas wychodzi mi taki szajs jak na amarr i tym, poniżej.

Może jeszcze mi coś przyjdzie do głowy, jak to logo ugryźć. (tutaj wstawiłęm szkic  ,żeby zachować spójność z templatką amarr)

Aa no i na każdej templatce (stopce) chyba trza będzie podać źródłowe grafiki, które modyfikowałem, prawda ?

NeX:
  Liternictwo z ostrym "A" takie jak jest w tej chwili na banerze dobrze się komponuje z tradycyjnym logo EVE, więc radziłbym przy nim pozostać. Im bardziej "A" i "V" będą podobne tym spójniejsze wizualnie logo Centrali. Przy skalowaniu szerokości grafika musi brać pod uwagę ciągłość ponad 1024, a jednocześnie dobrze wyglądać w tej standardowym dla 4:3 rozdzielczości. Generalnie jestem za kolorowym portalem, więc idea ładnego obrazka jest O.K. skoro i tak to tylko jedno wczytanie. Nawet bez przezroczystości modułów wysoki baner wygląda dość dobrze vide propozycja Caldari. Tylko logo większe i bardziej agresywne jak dla mnie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej