Eve Online > Dyskusje ogólne

WOJNA!

<< < (2/5) > >>

Xarthias:
A czy dalej jest ten limit, że jednemu korpowi mogą wypowiedzieć wojnę tylko trzy inne/różne korpy?

Egnos:
Ten limit chyba obejmuje ilosc korpow/ally ktore to twoj korp moze zwardeckowac, czyli wiecej jak trzech wojen nie wypowiesz
Gdyby to dzialalo w druga strone to wystarczyly by trzy alt corpy i mutual na kazdego z nich by byc nietykalnym,wydaje sie to na tyle nieprawdopodobne ze jakos nie chce mi sie tego sprawdzac :P

Xarthias:
Daaaaaaawno temu coś takiego było albo miało być wprowadzone. Liczyłyby się tylko wojny, za które wypowiadający płaci (czyli mutuale odpadają), a ogólnie miało na celu ograniczenie "griefu" czyli wypowiadania jednemu korpowi wojny przez 20 innych.
Dla mnie bzdura, podobnie jak limit wojen, które można samemu wywołać, ale jestem mocno ciekaw czy to jest czy nie...

Sotharr:
Sojusze mogą wypowiedzieć większą liczbę wojen (chyba 10), tylko za każdą następną płaci się dwa razy więcej niż za poprzednią wielokrotność podstawowej kwoty (ta zasada została wprowadzona, aby znerfić Privateerów). Kiedyś liczyłem, ile Goonsi płacą za 10 wojen wypowiedzianych innym sojuszom — wychodziły jakieś miliardy za tydzień.
Podobnie więcej się płaci, gdy cel ma już wypowiedziane wojny przez innych. Mutuale nie są uwzględniane.
Swego czasu Ivy League broniło się przed wojną z Privateerami, wypowiadając sobie wojny za pomocą altkorpów. Sporo ich to kosztowało.

Goomich:
Świetnie, ale ja tu mam dwa dwuosobowe korpy. :P

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej