Eve Online > Patche i dodatki
Balans projectile?
silvia:
Vagas vs deimos... kiepskie porownanie - wiadomo przecierz iz deimos jest z d*py :)
Uwazam, iz kazdemu CL T2 ammo nalezy sie boost - wywalenie nerfu trackingu, a wrecz bonus!
Aktualnie T2 jest bezuzyteczne (nie wiem jak missile, gdyz wyglada to tak iz maja dwa close range... :D )
amra:
--- Cytat: gosti w Wrzesień 25, 2009, 16:06:35 ---Co do AC na falloffie. OK, ale vagas na 20km bedzie mialswojego dps, a deimos na nullach ile? 15%?
--- Koniec cytatu ---
Long range amo:
Max skilled vaga na z 5x 220mm + 2 x gyro ma 347dps na 2.7km i 173.3 dps na 23km.
Max skilled deimos z 5 x hion + 2 x magsab ma 515dps na 4.7km i 257dps na 14..2km
Jak widzisz nie jest wcale tak rozowo, max dps vagi jest mniejszy niz deimosa, a dodatkowa vaga aby go uzyskac musi byc blizej celu niz deimos. Ale zgadza sie na 20km vaga ma jescze dps, kiepski ale jakis, a deimos juz nie ma prawie wcale, ale za to deimos ma srednie dronki do pomocy, vaga natomiast ma tylko lekkie dronki.
--- Cytat: gosti w Wrzesień 25, 2009, 16:06:35 ---Ja znam wielu co robia cross-traina na vagabonda, a nikogo kto by robil na eagla :P
--- Koniec cytatu ---
Moze dlatego ze eagle to snipe hac i powinien byc rowany do zealota przy ktorym wyglada raczej marnie ;)
Vaga sie skiluje bo to najlepszy nano ship, a nie dlatego ze ma najwiekszy dps kolego. Oraz co to twoje twierdzenie o czestosci skillowania shipa wnosi do dyskujsi o ammo matarskim ??
Goomich:
--- Cytat: Kane McCallan w Wrzesień 25, 2009, 18:55:19 --- Moze dlatego ze eagle to snipe hac i powinien byc rowany do zealota przy ktorym wyglada raczej marnie ;)
--- Koniec cytatu ---
Wcale nie wygląda marnie.
gosti:
--- Cytat: Kane McCallan w Wrzesień 25, 2009, 18:55:19 ---Vaga sie skiluje bo to najlepszy nano ship, a nie dlatego ze ma najwiekszy dps kolego. Oraz co to twoje twierdzenie o czestosci skillowania shipa wnosi do dyskujsi o ammo matarskim ??
--- Koniec cytatu ---
Wiec po co skilluje sie vage, tak samo jak wiem po co skilluje sie apoca, wspomnianego przez Sneera.
A co wnosi do dyskusji? Pewnie to, ze kazda rasa ma plusy i minusy. Vaga jest szybka, strzeli na 20km. Komus sie to podoba, to skilluje vage.
Deimos jest (w porownaniu) wolny, nie strzeli na 20km, ale jak pierdzielnie na 5km to bedzie bolalo. Ktos lubi takie cos, to skilluje deimosa.
Inne plusy tez ma zealot (zasieg glownie na scorchach), a jeszcze inne cerb.
sneer:
do dyskusji wchodzi tyle ze jak na bardzo przeciętnego tempesta dasz bardzo przecietne large projectile to dostajesz cos czego jesli ktos nie musi to nie zabiera do floty czego dokładnym przeciwienstwem jest apoc
w ten skromny sposób chciałem podsumowac komentarz ze wszystko jest ok bo projectile nie wymagają capacitora ....
uuuufffff mam nadzieje że jasno się wyraźiłem
i podobnie jak to już zostało poruszone wczesniej
small i med projectile są w miarę ok czego dowodzą wypowiedzi - między inymi o tej nieszczęsnej vadze
natomiast large są ewidentnie do poprawki - szczególnie ac
no a skutecznosc gunów zalezy od ammo
dobra koniec- można bić :)
ale uprzedzam jak komentarz bedzie głupi to oddam :D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej