Eve Online > Dyskusje ogólne
Sfshootme wyd*** kumpli ;/
Maver:
--- Cytat: OutFreejn w Październik 11, 2009, 11:29:22 ---EvE to nie poker. Z kumplami od piwa nigdy nie grałem w karty o pieniądze i grać nie mam zamiaru. Dlaczego ? - hehe... patrz wyżej.
--- Koniec cytatu ---
Grajac z kumplami w pokera (nawet na pieniadze) wiesz ze grasz na pieniadze.
Lecac z kumplami w roamie tez wiesz ze lecisz w roamie i mozesz wdupic statek.
Dajac komus pare rzeczy do przewiezienia, nie zakladasz ze ten cie orznie jak zwykly zlodziej, bo inaczej bys tego mu nie dal.
Pozyczajac komus samochod tez nie zakladasz ze ci go ukradnie, choc moze.
Tak wiem, mozna sie zamknac w jaskini, nikomu nie ufac, nikogo do siebie nie dopuszczac a kazdy mobilny sprzet w domu miec przywiazany na lancuchu...
Mozna...
Ellaine:
Jeśli ktoś pracuje w grze żeby mieć uber statki to znaczy że powinien się leczyć. Normalnie, bogacenie się w grze jest efektem ubocznym zabawy.
Maver:
--- Cytat: Ivil w Październik 11, 2009, 11:31:01 ---Jakis czas temu slyszalem(i zapewne nie tylko ja) ten sam argument w nieco innym kontekscie. Jakis gracz twierdzil ze z cala pewnoscia w RL jestem zbirem bo zestrzelilem jego nieuzbrojony statek. Z tego co pamietam cale zycie unikalem przemocy ale zapewne kiedys ze mnie to jeszcze wylezie :P
--- Koniec cytatu ---
Jak pisalem wczesniej. Co innego wykorzystaywnie mozliwosci jakie daje ci gra.
To ze w EVE czy jakiejkolwiek innej grze mozesz zabic tysiace osob zebys mogl sie dobrze przy tym bawic i nie musisz byc koniecznie psychopatom w RL.
Sa tez gry gdzie mozesz okradac innych i tez jest to czescia zabawy.
Ale EVE to nie gra w ktroej mozna wyskilowac Kradziez na 5lvl i pustoszyc hangary kumpli/wrogow.
Jesli by tak bylo, to trudno... grajac, niejako podejmujesz decyzje ze godzisz sie na taki typ zabawy i ze ci odpowiada.
A to o czym tu teraz piszemy to najzwyklejsza w swiecie kradziez, nie tlumaczy jej zaden fakt ze ofiara jest kretynem.
A w takich wypadkach smiem twierdzic ze zlodziej (choc moze nigdy niczego w RL nie ukradl) jesli tylko mial by okazje ukrasc cos w RL i nie poniesc konsekwencji zrobil by to bez namyslu.
Tu po prostu dochodzi sie do bardzo prostej oceny zachowania osoby ktora ma swiadomosc tego ze nie spotka go zadna kara.
Ide o zaklad ze gdybys tej samej osobie pozyczyl 100pln, a on wiedzial by ze wiecej sie juz nie zobaczycie, tak samo ukradl by ci pieniadze.
Po prostu nie lubie takich ludzi, i nie lubie ludzi ktorzy staja w obronie takich zlodziejaszkow.
Albo reprezentujesz sobia jakis poziom, albo wychodzisz z zalozenia ze "okazja czyni zlodzieja"
Nie ma tu zadnego znaczenia czy jest to gra dla zabawy, czy dla odreagowania czy tez po to zeby odgrywac w witualnym swiecie wirtualna role wymyslona przez siebie (bedac przy okazji hipokrytom ktory wspomaga sie kilkoma altami ulatwiajac sobie zycie) :)
Zlodziej jest zlodziejem i nalezy takich nabijac na pal.
Do czasu az CCP nie wprowadzi skilla kradziez, i nie da implantow do ochrony przed kradzieza, tak wlasnie bede uwazal.
Tak samo jak napeir... na macro minerow, handlarzy isk'ami i tym podobnych cwaniaczkow. Kradziez powinna byc dokladnie tak samo napietnowana, niestety CCP ma to w dupie, bo dla nich najwyrazniej istotne jest tylko to ze teraz ten koles bedzie musial jeszcze raz zarobic na to co stracil, a zlodziej spokojnie "roztrwoni" to co zarobil na kradziezy.
Przykre...
devilsbirth:
--- Cytat: Albi w Październik 11, 2009, 11:13:58 ---Rozumiem że w pokera mógłbyś zagrać tylko z obcymi, bo ograć kolegów to niemoralne :)
--- Koniec cytatu ---
Rozumiem, że kolega grający znaczonymi kartami nie robi na tobie wrażenia? Stracisz pieniądze na których zdobycie poświęciłeś ileś tam czasu, ale to w końcu tylko zabawa, taka gra, jak ktoś oszukuje to nic w tym złego.
Maver:
--- Cytat: Albi w Październik 11, 2009, 11:38:43 ---Jeśli ktoś pracuje w grze żeby mieć uber statki to znaczy że powinien się leczyć. Normalnie, bogacenie się w grze jest efektem ubocznym zabawy.
--- Koniec cytatu ---
Nie dla kazdego zabawa = rozpiepszanie wszystkiego dookola.
Niektorzy za zabawe uwazaja np powiekszajacy sie wallet na koncie, albo mozliwosc latania roznymi rzeczami ktore ty uznal bys za idiotyzm "bo glupio cos takiego stracic"
Sa rozne formy zabawy w EVE, widac dlatego tyle wlasnie osob gra w ta gre.
Tak samo mozna napisac ze uwazanie za zabawne wieczne w kolko takie same rozwalanie czyis statkow powinno sie leczyc.
Po to roznorodnosc w grze zeby kazdy znalazl cos dla siebie.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej