Eve Online > Wsparcie techniczne
Dziwny problem z połączeniem
polopex:
Witam jestem tu nowy :)
Więc mój problem polega na tym, że mam 2 komputery (Laptop Asus F3 i stacjonarny) podłączone do jednego routera D-Link(laptop przez WiFi pc przez kabel). Na kompie stacjonarnym EvE działa bez zarzutu, natomiast na laptopie ciągle pokazuje status serwera "unnown" po 1-2 minutach czekania na ekranie logowania.
Szukałem rozwiązania najpierw w wyłączeniu zapory - to samo (status unnown)
Potem wyłączyłem antywirusa (Avast) - to samo
Na stronach wsparcia technicznego pisało o odblokowywaniu portów przez narzędzia administracyjne - to samo
Przełączyłem laptopa z WiFi na dodatkowy kabel od routera - to samo
Przełączyłem laptopa na ten sam kabel co pc - to samo
Na pc-cie nie trzeba było wyłączać zapory, żadnych problemów a na laptopie multum...
Domyślam sie że to problem z samym laptopem... :'(
silvia:
Idz do zapory -> wyjatki -> programy i uslugi. Tam dodaj eve online.
Mozesz tez tam sprobowac z dodaniem portu.
Najlepiej bedzie, jesli napiszesz petycje do CCP i opiszesz im problem jaki posiadasz.
polopex:
Racja nie napisałem że i to próbowałem. Więc dałem Eve do wyjątków, ale nie jestem pewien czy dobrze dodałem port: 26000 o nazwie (chyba nieistotna) jakiegoś ip z CCP
Napisałem też już petycję i czekam na odpowiedź
silvia:
Sprobuj cos uzyskac poprzez zmiane ustawien karty wifi.
Zajrzyj tez do ustawien routra - moze cos blokuje na wifi.
polopex:
:( Nie za bardzo wiem jak bawić sie w tych ustawieniach wifi - jeśli coś by to dało to prosiłbym o w miarę dokładną instrukcję :)
Ale jak już wcześniej pisałem, zamieniłem internet z bezprzewodowego na kabel, ten sam z którego brat gra na stacjonarnym kompie, ale to nic nie daje, wyświetla to samo że status unknown
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej