Eve Online > Dyskusje ogólne

Blobować czy nie blobować

<< < (7/10) > >>

Rabbitofdoom:

--- Cytat: VonBeerpuszken w Czerwiec 16, 2009, 13:34:53 ---Bez urazy, ale z tego co Was obserwowałem to tylko to spamowanie Wam dobrze szło  :2funny:

--- Koniec cytatu ---
Ciezko cos innego robic kiedy kilka frytek goni hmm duzo hostow. Przynajmniej tak wygladalo moja ostatnia wycieczka do cva. Podroz powrotna do hiseka umilalo mojemu incususowi jakies 20+ battleshipow severeance na ogonie. Strach pomyslec co by sie dzialo gdybym byl cruzem.  :2funny: O ile wiem reszta yarr wracajaca inna trasa odkryla podobne atrakcje.

VonBeerpuszken:
@CATfrcomCheshire
Nic osobistego, ale sorki, czytając Cię mam wrażenie że to tylko Twoje pobożne życzenia a nie rzeczywistość...
Szczególnie że widziałem YARRów w akcji....prawde mówić nie widziałem bo chowali sie w cloakach i spamowali local... I zaznaczam że nie było żadnego bloba czy nawet zakichanej kampy na bramce. 95% akcji z yarrr! na ustach odbywa sie na pojedyńczym ratterze czy misjonarzu.
Ale to tylko tak na marginesie.
Mówisz że każdy gra jak lubi i trzeba to uszanować, ale za chwilę nabijasz się z tych co grają inaczej niż ty to sobie wymyśliłeś. Gdzie konsekwencja?
Druga sprawa, ciekawi mnie bardzo czy masz takie samo zdanie na temat wpadania na rattera i yarrrrr! gdy racisz czy misjonujesz gdzieś w low... bo nie wmówisz mi że iski masz znikąd albo są one Ci niepotrzebne. Ciekawi mnie bardzo czy wtedy też się rzucasz z wrzaskiem yarrrr!!! na gang piratów czy po prostu spieprzasz, o ile dasz radę, i zwołujesz kolegów w większą bandę...
Kolejna sprawa, rzucanie się z yarrr! na większy gang... większy liczebnie czy "tonażowo"? Bo co innego rzucić się 10 hacami na 20 fretek a co innego 10 cruzów na 15 BSów...
Będę powtarzał do obrzydnięcia, zarzuty o bloba ZAWSZE słychać u przegranych, bo wpadli np. na większą kampę... ale jak sami w 10 zjechali pojedyńczego ratera to wspaniałe zwycięstwo... I o to w tej dyskusji chodzi od początku.
Panowie piraci, bo to Wy najwięcej krzyczycie o "atakowaniu silniejszych z yarrrrr! na ustach"... zdradźcie mi tę jedną tajemnicę... dlaczego jeszcze ani razu nie widziałem takiego działania w praktyce? Dla wiadomości co niektórych zarzucających mi prawiczkostwo - latam za takowymi po Provi od dłuższego czasu, latam i mam mało zestrzeleń, właśnie dlatego że za cholerę żaden nie chce się rzucić na mego Cursa czy pilgrima z wrzaskiem yarrrr! Tylko spieprza... nawet jak siły wyglądają 3 cepy przeciwko mnie jednemu....
EDIT: przykład pirackiego rzucania się z yarrrr! na ustach na silniejszego przeciwnika  ;)
http://vu-du.xt.pl/kb/?a=kill_detail&kll_id=2388
To że fit z końca pleców to już insza inszość  ;)

Ellaine:
Beer, nie oceniaj mi tu Yarrów po jednej akcji bo chcemy jeszcze z nimi przyjaźnie latać jak tylko skończe parę spraw w RL (czyli w lipcu) :)

Nikt się nie nadyma pojedynczym ratterem, pojedynczych ratterów się morduje żeby w ogóle coś zabić jak nie ma odpowiednich dla nas przeciwnych gangów. Pojedynczym ratterem nadymają się ludzie latający solo pod nosem 50 kolegów tego rattera. Co akurat u nas nie jest trudne, bo tych 50 ludzi zwykle jest z 36 różnych korpów i w 7 różnych flotach, połowa z nich nawet nie wie że jesteś minusem a sam ratter często krzyczy "pirate kill me, help help!!! aaaargh!" zamiast podać miejsce i kto czym bije :)

Khobba:
Von, zły przykład - http://vu-du.xt.pl/kb/?a=kill_detail&kll_id=2405 tu było yarrr na localu i wiele zabawek na dwa beesiki tłukące posa (????). Niestety, a może stety, takich killi znajdzie się więcej, bo po prostu w naszej części Placid już coraz mniej ludzi lata i rzadko trafia się gang taki jak nasz. Zreszta chyba nie rozumiesz idei pirackiego rzemiosła :) (tzn. ktoś wreszcie musi zrobić ransom mod do edk  ::) )

PS. Poza tym nie wnioskuj za duzo z killboardów. Jeśli chłopaki rzuciliby się w te trzy statki na 12 osobowy gang, zabiliby tylko drejka bo np. reszta była w vagasach i uciekła to efekt na kb byłby ten sam. Wnioskowanie po killboardach to błąd, który b. wielu tzw "elite-pvperów" popełnia...

VonBeerpuszken:

--- Cytat: Albi w Czerwiec 27, 2009, 10:35:50 ---Beer, nie oceniaj mi tu Yarrów po jednej akcji bo chcemy jeszcze z nimi przyjaźnie latać jak tylko skończe parę spraw w RL (czyli w lipcu) :)
--- Koniec cytatu ---
Oceniam Yarrów bo to człowiek od nich się wypowiedział i ich widziałem. Nie oceniam VooDoo bo ich na żywo nie widziałem.

--- Cytat: Albi w Czerwiec 27, 2009, 10:35:50 ---Nikt się nie nadyma pojedynczym ratterem, pojedynczych ratterów się morduje żeby w ogóle coś zabić jak nie ma odpowiednich dla nas przeciwnych gangów.
--- Koniec cytatu ---
Jak to nie? Na Killboardach jest tego pełno.
Ale słowo wyjaśnienia, nie potępiam czy nie poniżam zasług w ubiciu rattera, to też nie bywa łatwe. Piszę to tylko w kontekscie tego co tu jest pisane o walce z silniejszym wrogiem, blobowaniu i szukaniem takich wyzwań blablabla... a rzeczywistośc jest taka że taki gang nie szuka innego gangu tylko pojedyńczych ratterów, a jak pojawia się gang ścigający to spot, cloak i czekanie...albo nawet logout...bardzo częsta praktyka. Sam "mieszkasz" w Provi i chyba sam to widzisz.

--- Cytat: Albi w Czerwiec 27, 2009, 10:35:50 ---Pojedynczym ratterem nadymają się ludzie latający solo pod nosem 50 kolegów tego rattera. Co akurat u nas nie jest trudne, bo tych 50 ludzi zwykle jest z 36 różnych korpów i w 7 różnych flotach, połowa z nich nawet nie wie że jesteś minusem a sam ratter często krzyczy "pirate kill me, help help!!! aaaargh!" zamiast podać miejsce i kto czym bije :)

--- Koniec cytatu ---
I to jest właśnie powód do nadymania się, bo takiego pirata to ja szanuję, a nawet niekórzy mnie inspirują wręcz  ;) do kierunku dalszego "rozwoju"

--- Cytat: Khobba w Czerwiec 27, 2009, 10:44:58 ---
PS. Poza tym nie wnioskuj za duzo z killboardów. Jeśli chłopaki rzuciliby się w te trzy statki na 12 osobowy gang, zabiliby tylko drejka bo np. reszta była w vagasach i uciekła to efekt na kb byłby ten sam. Wnioskowanie po killboardach to błąd, który b. wielu tzw "elite-pvperów" popełnia...

--- Koniec cytatu ---
Słusznie...mea culpa  :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej