Eve Online > Wsparcie techniczne

problem z zasilaczem/grafika

(1/3) > >>

lastverb:
najpierw konfiguracja kompa:
procek - athlon 64 3500+
karta - radeon hd 3870 gddr3
ram - 2x2gb goodram
zasilacz - modecom FEEL II 350W (wiem i tak zamierzam wymienic)
w trakcie zabawy z niektorymi grami niekoniecznie nowszymi (problem z rome:total war, a calkowity brak problemu z far cry 2 na ultra high, na szczescie eve tez dziala normalnie) monitor robi sie czarny a po chwili "no signal input" komp chodzi, slychac dzwieki z gry, diody sie swieca, wiatraczki wszystkie chodza, komp wraca do normalnego stanu dopiero po ponownym wylaczeniu i wlaczeniu (sam twardy reset nie pomaga). problem zaczal wystepowac gdy zmienilem karte graficzna i dodalem druga kosc ramu.
memtest nie pokazuje zadnych problemow z ramem, korzystajac z tylko jednej kosci jest to samo, na innym monitorze i kablu to sam. nie posiadam starej/innej karty graficznej ani innego zasilacza do przetestowania. jest jakis sposob na upewnienie sie ktora czesc jest wadliwa bez wymiany w.w.? a moze objawy sa jednoznaczne?
dodatkowo czasem po wylaczeniu systemu komp wylacza sie na 1-5sek i wlacza sie ponownie, ba raz (ale to tylko raz) sie wlaczyl od niechcenia po 5 minutach, a nie posiadam zwierzat domowych zadnych/zdolnych do wcisniecia powera

future:
Ze swojego doświadczenia mogę powiedzieć tyle - zasilacz... Kup jakiś markowy z dobrą linią zasilającą, problem powinien zniknąć. Pod żadnym pozorem nie bierz kolejnego w stylu modecoma itp. Niestety trzeba zacisną zęby i wysupłać troszkę kasy.

myst1q:
bah, tez to mam [mialem], np. w lineage 2, czy eve czasem monitor robil sie czarny.

tak, spytam sie szybko- czy dzieje sie to w grach w ktore grasz przez neta?

Voulture:

--- Cytat: Future w Czerwiec 26, 2009, 00:49:41 ---Ze swojego doświadczenia mogę powiedzieć tyle - zasilacz... Kup jakiś markowy z dobrą linią zasilającą, problem powinien zniknąć. Pod żadnym pozorem nie bierz kolejnego w stylu modecoma itp. Niestety trzeba zacisną zęby i wysupłać troszkę kasy.
--- Koniec cytatu ---
tez bym stawial na zasilacz - ale nie kupuj od razu nowego. Dzony pewnie by ci napisal o mienriku i sprawdzaniu wartosci w stresie ale po prostu pozycz sobie od znajomego ktorego jakis porzadny, mocniejszy zasilacz i zobacz. Sam mam 380W przy phenomie3 4gb ramu i 4850 i nigdy nie mialem problemow z niedoborem mocy ale cholera wie.

Kara Mon:
ta karta to "radeon ati" czy jakas wersja asusa lub innej firmy? jezeli tylko niektore gry to ja stawiam na sterowniki grafiki. Mialem identyczny problem i wina nie byl zasilacz tylko wlasnie sterowniki

sprawdz drivery, jezeli ich wersja to 5.52 zmieniaj na bank na nowsze bo ta wersja ma blad w jednej z blibliotek(a dokladnie ati3guad.dll wysyla bledne dane do procesora i system pada) i wiele gier wlasnie powoduje ze komp sie restartuje.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej