Eve Online > Dyskusje ogólne
Co to będzie za niespodzianka ?
Ellaine:
Bardzo liczę na mocno zróżnicowaną tematykę i sens gry zależnie od postaci.
Wilikołaki mają najlepszy background pod ciągłą jatkę pvp i porządne pvp, innymi słowy mnóstwo walki. Nigdy nie skończą się kompleksy przemysłowe Pentexu i umbralne cośtamy w których trzeba wszystko wyrżnąć.
Mag ma miejsce na troche pve (z technokracją i nephandimi) ale przede wszystkim powinien być mega łamigłówką, grą z mnóstwem zagadek i kombinowania. To chyba najtrudniejsze do zaprojektowania.
Wampir w sumie nie ma miejsca na dużo sieczki, za to składa się z polityki i układów i byłby czymś w rodzaju strategii polegającej na przejmowaniu ludzi ze światka przestępczego, biznesowego, polityki, prasy, policji itp, aż do zdobycia dominacji w mieście i ogłoszenie się księciem. A dla pomniejszych wampiórków - usługi, przysługi i wybieranie stron.
KennethWolf:
jeśli zrobią to MMO tak samo ciekawe jak EVE to będzie super, lubie WoDa i z chęcią zagram pod warunkiem że to nie będzie coś w stylu WoWa hack'n'slashowe sieczki bieganie po lokacjach i tłuczenie kolejnych potworków i leveli mnie w ogóle nie bawi.
Scary, steampunk jest genialny szkoda że jest mało ciekawych rzeczy w tej konwencji, kilka dobrych animców i mang - Last Exile, kilka filmów -Vidocq, Złoty Kompas, troszkę książek -w sumie początki u Verna, ale gier dobrych nie znam kiedyś kiedyś w czasach 386, 486 była strategia w tym klimacie ale nie pamietam już nazwy...
Straszny:
Arcanum, kiedyś uwielbiałem w to grać ;)
chyba nie ma żadnego MMO w klimacie steampunk. Albo mniej lub bardziej hardcorowe fantasy albo space-opera.
Doom:
--- Cytuj ---le gier dobrych nie znam kiedyś kiedyś w czasach 386, 486 była strategia w tym klimacie ale nie pamietam już nazwy...
--- Koniec cytatu ---
Ja się całkiem dobrze bawiłem przy Arcanum, do tego jest jakis rts czy jakaś mutacja tego gatunku która sie nazywa chyba Reis of Nation czy coś w ten deseń jedna z frakcji tam to steampunk na max :P
ivil:
--- Cytat: Malag Maradan w Czerwiec 11, 2009, 15:00:33 ---Ale już możliwość stworzenia Blood Talon'a, który będzie walczył z Gangrelem unikając jednocześnie Magów...
--- Koniec cytatu ---
Gra najprawdopodobniej bedzie oparta na swiecie nWoD a nie oWoD [;
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej