Eve Online > Dyskusje ogólne
Mothership, pomysł na zmiany.
YaAaR.is:
Wpadł mi do głowy pomysł na zmianę roli mothershipów. Powinny być one przeciwieństwem tytanów (opiekuńcza matka chroni dzieci przez złym ojcem i jego DD).
Zmiana polagać ma dodaniu MSom modułu boostująego o 75k ehp każdy statek we flocie na gridzie. Moduł działa przez określony czas (np 1-5 min) i mozna go używać raz na 10 min (tak jak DD).
Oczywiście mothership powinien mieć tank porównywalny do tytanów (zaznaczam, że nie wiem jak jest w tym momencie).
Teoretycznie pozwoli wyeliminować obecną sytuację, w ktorej uzycie 1-2 tytanów przesądza w bardzo szybko sposób o losach bitwy. Flota zboostowana przez MSa przeżyje 1 DD (BSy 2 DD) co zwiększa ryzyko uzycia samotnego tytka.
Co o tym myślicie?
Tooten:
Nie. Zdecydowanie, zdecydowanie nie. Dać im więcej HP, dużo elektroniki, niech robią za coś w stylu stacji, żeby można było się zaopatrzyć w ammo, po prostu mobilna baza zaopatrzeniowa. MSy w boju to wielkie FTL.
Terion:
Kto chcialby latac "krowa mleczna" ?
Wyobraz sobie te emocje w wydaweaniu zezwolen na dokowanie i pobranie ammo z hangaru, gdy obok trwa walka 1500 pilotow ... az mnie ciarki przeszly :2funny:
Straszny:
a nie prościej mobilne pole siłowe ?
mobilny POS zrobic z MSa
Tomash Kovahlsky:
Wystarczy dac im mozliwosc stawiania banki jak HIC i bedzie git.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej