Informacje > Centrala - uwagi i propozycje

Formuła KSOD - dyskusja

<< < (4/7) > >>

Hastrabull:
Prosze bardzo. Beda. Ale. (zawsze musi byc ale).

1. Wyznaczcie sobie osobe, ktora bedzie sie zajmowala indeksowaniem waznych wiadomosci z megathreadow (uklon w kierunku tylko czytajacych). Scary, jestes chetny?

2. Kary za flame'y i offtopy beda surowe (bany i ostrzezenia min 25%). Czemu? Bo ostatnio jak byly megathready, to byl taki burdel, ze sypialnia Joli R. to nic w porownaniu z KSOD'em ;)
Takiego KSOD'a nie chcemy.

==edit==
ewentualnie osoba zakladajaca watek bedzie miala obowiazek indeksowania co wazniejszych wiadomosci z megathreada. Jesli tego nie bedzie, watek bedzie zamykany.

Co wy na to?

Straszny:
Hastra
rozumiem ostrzeżenia za flame - rozumiany jako personalny atak na forumowicza, coś takiego powinno być bardzo ostro traktowane - 100% zgody, ale offtop póki ma granice rozsądku to naprawde nie widze powodu dlaczego mielibyście karać za niego - przecież w ten sposób można dowiedzieć się, z postów teoretycznie offtopowych, jakie były korzenie konfliktu albo kto i dlaczego dołącza do niego. Czyli teoretycznie offtop ale praktycznie informacje związane z danym konfliktem. Tutaj zdałbym sie na moderatorów centrali .

Hastrabull:
hmm... to moze chcesz na moda do KSOD'a? bedziesz w stanie decydowac co jest offtopem a co nie. Jestem gotow Ci tego moda tam dac.

==edit==
nie odniosles sie do indeksowania wiadomosci

Straszny:
dzięki za propozycję ale sam nie wiem  ;)... wydaje mi sie ze macie dobrych modów - Bruca, Voulta i Loco. Chyba ich styknie tam. Zresztą w ogole centrala ma dobrych moderatorów.

Terion:
Kiedys ja i chyba kos jeszcze proponowalismy, aby raporty lub istotne posty zaznaczac na jakis kolor (tlo jakies jaskrawsze, ale bez przesady - ot aby sie odznaczaly od reszty). Na takie posty oko moderacji patrzyloby uwazniej - reszta moglaby zawierac offtopowo - flejmowe tresci.

Dzieki temu meritum sprawy byloby widoczne dla przecietnego czytacza, calosc z emocjami uczetsnikow zdazenia bylaby w przysfajalnej ale nie natarczywej formie dla calosci.

Nie pamietam jaki byl kontragrument na owy pomysl, ale chyba mnie nie przekonal, wiec przypominam owe rozwiazanie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej