Eve Online > Total Noob Questions

TNQ - Górnictwo II

<< < (15/34) > >>

professor:
nie zamierzam skupiac swoich skilli na miningu tylko traktowac to jako dodatkowe zrodlo zarobkow, kiedy jestem zbyt zajety by robic cos innego (szkola...). I tak glownie zarabiam handlem (poki co na mala skale ale zawsze). Chodzi mi o to zeby moj statek nie stal w hangarze podczas gdy moze robic cos innego. Ponawiam pytanie: co oplaca sie kopac w high-sec?

SokoleOko:

--- Cytat: Professor w Marzec 14, 2010, 13:34:11 ---Prosta taktyka, kopie scythem, zbieram puche industrialem i sprzedaje/refinguje.

--- Koniec cytatu ---

Nie jest to takie proste jak się wydaje.

Kopanie Hulkiem Velda (stripy T2 z kryształami T2) daje mniej więcej 6-8 mln ISK/h. Dla porównania jedna misja L4 daje od 20 do 40 mln ISK (bounty+loot+salvage).

Dodatkowo - skille do misji przydadzą się do wszystkiego, skille do kopania tylko do kopania.

Dodatkowo Hulkiem możesz kopać AFK (17k m3 cargo z rigami i extenderami), kopiąc do puszki ryzykujesz (bez przesady, ale trzeba brać to pod uwagę), że ktoś Ci to po prostu ukradnie.

--- Cytat: Professor w Marzec 14, 2010, 13:34:11 --- Na czym zarobie najwiecej? Veldspar (kopie dense) czy moze sa jednak jakies lepsze asteroidy (sec od 1.0 do 0.5)?

--- Koniec cytatu ---

Do tego:
http://eve.grismar.net/ore/

wstaw sobie ceny z
http://eve-central.com/ (tu masz prawdziwe ceny)
lub
http://www.eve-markets.net/list.php?listid=2 (tu bardziej średnie)

TL;DR -> w hisecu Scordite (bo Pyro nieźle stoi) i Veldspar. Jak kopiesz małe ilości (a kopiesz) to możesz wybierać "lepsze" odmiany tego ore.

I jeszcze jedno - kop w systemie, gdzie masz stację na której możesz rafinować, inaczej bez frachta się nie obędzie. Tego są naprawdę gigantyczne ilości liczone w m3.

professor:
Napisze duzymi literami bo niektorzy maja problemy z czytaniem:
1.NIE BEDE SKUPIAC SKILLI NA MININGU
2.NIE BEDE ROBIC ZADNYCH MISJI KIEDY JESTEM ZAJETY
3.SZUKAM ZAJECIA NA AFK (albo przynajmniej malo zajmujacego- mam za duzo obowiazkow zeby co chwila sprawdzac statek - tak jak pisalem wyzej, handlem juz sie zajmuje)
4.puszki raczej nikt mi nie ukradnie bo nikt tam wlasciwie nie lata)
5. Blagam was, czy wy naprawde myslicie ze kopie Scythem z wyboru? to chyba oczywiste, iz nie mam skilli na Hulka
6. Dla przypomnienia jeszcze raz- TO MA BYC ZAJECIE AFK LUB HALF-AFK!

Tak trudno rozczytac male literki? Zadalem proste pytania. Wiem, ze na misjach L4 duzo zarobie (szczegolnie Rifterem...) ale nie zadalem tego pytania w 'TNQ-misje'.

devilsbirth:
Kop co chcesz, i tak g*.* tak zarobisz.
BTW, można wiedzieć jak to kopiesz afk skoro Scythe ma tak małą ładownię że co chwila trzeba ją opróżniać? Makra oczywiście nie używasz, prawda?

SokoleOko:

--- Cytat: Professor w Marzec 14, 2010, 14:34:28 ---3.SZUKAM ZAJECIA NA AFK

--- Koniec cytatu ---

Kopanie Scythem nie będzie AFK, bo co minutę, dwie będziesz musiał przekładać ore z cargo do puszki. Kropka. Jak zarobisz tak 2 mln na godzinę, to będzie sukces - czyli 10 godzin "pseudo afk" = 1 misja L4, którą zrobisz w 1,5 godziny.

Poniał?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej