Śmietnisko > Off Topic
Windows 7
Khobba:
u mnie daemon tools lite w nowej wersji śmigają aż miło :) Wprawdzie OS pluje się, że "znany problem z niekompatybilnością", ale wszystko wydaje się być w porządku.
Carnuss:
Rozczarował mnie nieco fakt że "Backup and Restore" w Windows 7 (ntbackup.exe juz nie istnieje, podobnie jak w W2K8) nie obsługuje napędów taśmowych.
future:
Bo w Hameryce już dawno tego nie używają?
Carnuss:
Wszędzie się ich używa, a w Hameryce pewnie najwięcej. Tyle tylko że nie w desktopach. Choć w stacjach roboczych się zdarza. Ale może to mieć związek z tym że Microsoft wyprodukował własny soft backupowy jako osobny produkt.
Xarthias:
Może ktoś z was podpowie.
W w7 zniknęły mi ikonki dokumentów msoffica i wyświetlają się tylko takie brzydkie ikonki nierozpoznanych plików. Open officowe wyświetlają się normalnie, jak przełączam defaultowy program na np. Worda, to ikonki szlag trafia. Odrobinę to upierdliwe jak się ma kilkadziesiąt dokumentów o podobnych nazwach w jednym katalogu i nie wiadomo, który jest który :P
Gdzie te ikonki są/powinny być, ewentualnie gdzie je można zmienić? Bo nie chce mi się przeinstalowywać offica.
Poza tym, ogłoszono już datę premiery - 22 października, a także ceny poszczególnych wersji (trochę chyba wyższe niż Visty). Poza tym nowość - MS wprowadza rodzinną wersję windozy, wersja Home Premium z licencją na 3 stanowiska, cena jeszcze nieznana, ale podobno będzie atrakcyjna.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej