Eve Online > Dyskusje ogólne

Rodzaje tanku, historia i inne bzdety - dyskusja.

<< < (9/13) > >>

Sirhan:

--- Cytat: KennethWolf w Maj 05, 2009, 15:38:31 ---czyli jesli wskoczyłem w warpa zanim tytek odpalił DD to znaczy że stankowałem DD i mój ceptor jest DDproof?

--- Koniec cytatu ---
Złe porównanie, nic nie stankowałeś bo nie było cię kiedy DD zostało użyte, uciekłeś wcześniej.
Widzę tu dwa różne poglądy na tank - jeden to ten, że tankiem można nazwać każdy rodzaj ograniczenia otrzymywanych obrażeń w walce (więc station tank się nie liczy ;p) który prezentuje większość oraz taki, że pojęcie tank można użyć tylko gdy wytrzymujemy kokretny dmg nam zadawany. Nie dogadacie się :)
Ja skłaniam się ku pierwszemu poglądowi. W końcu kiedy przy speed tanku w przypadku gunów można mówić na upartego, że nic nie tankujemy bo nie dostajemy dmg bo nas nie trafiają, to np. przy rakietach dmg dostajemy, tyle, że prędkość go redukuje - i co to już nie jest tank? Jest dmg, jest redukcja.
Co do strzelania do F16 i M1 z rpg to oczywiście F16 wygra starcie bo go nawet nie trafisz, chyba że wpadłeś na tak durny pomysł, żeby kazać samolotowi stać na ziemii i się nie ruszać :p

Nashir:

--- Cytat: mystiq w Maj 05, 2009, 15:38:49 ---czyli wedlug was np. taki F16 jest lepszym tankerem niz abrams m1, tak?

wymogoi od "tanka"- capacity to sustain damage whilst still completing its objective, or at least protecting its crew.

no hit = no dmg = no tank.

ale nie, najlepiej sie klucic ze starymi wypierdkami- oni wiedza lepiej ;]

--- Koniec cytatu ---

hell yes porownywanie real life do gry :cripes:

Colonel:
buhehe...Panowie i Panie kolejna dyskusja z odbanowanym...
pamietam takie gadki jak "dziesci" lat temu siedzialem w piaskownicy z kolegami przed blokiem a rozmowa wygladala mniej wiecej tak :

"...a jak myslicie? kto wygra? Gustlik? czy Janosik?...Jazon z gwiezdnego patrolu? czy zolthar z zalogi Dżi...? a moj Tato kupil duzego fiata ... :o :o :o :o :o :o :o

:laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Niektorzy z nas sa nie reformowalni, nic nie mozna im przekazac i sami tworza jakies wlasne teorie ktore wpajaja innym uznajac je za jedyna i niepodwazalna prawde

(na koncu plecow mam bledy)

Frugos:

--- Cytat: Y w Maj 05, 2009, 16:40:32 ---Złe porównanie, nic nie stankowałeś bo nie było cię kiedy DD zostało użyte, uciekłeś wcześniej.
Widzę tu dwa różne poglądy na tank - jeden to ten, że tankiem można nazwać każdy rodzaj ograniczenia otrzymywanych obrażeń w walce (więc station tank się nie liczy ;p) który prezentuje większość oraz taki, że pojęcie tank można użyć tylko gdy wytrzymujemy kokretny dmg nam zadawany. Nie dogadacie się :)
Ja skłaniam się ku pierwszemu poglądowi. W końcu kiedy przy speed tanku w przypadku gunów można mówić na upartego, że nic nie tankujemy bo nie dostajemy dmg bo nas nie trafiają, to np. przy rakietach dmg dostajemy, tyle, że prędkość go redukuje - i co to już nie jest tank? Jest dmg, jest redukcja.

--- Koniec cytatu ---

Co racja to racja. Jedni widzą węższą definicję tanka, inni szerszą. Chyba nie ma sensu się spierać o definicje skoro i tak chodzi o jedno - żeby nie wylądować w podzie.

myst1q:

--- Cytat: Y w Maj 05, 2009, 16:40:32 ---Co do strzelania do F16 i M1 z rpg to oczywiście F16 wygra starcie bo go nawet nie trafisz, chyba że wpadłeś na tak durny pomysł, żeby kazać samolotowi stać na ziemii i się nie ruszać :p

--- Koniec cytatu ---

no tez niby. rpg wyciaga nieco ponad 1000km/s.
jak ci sie niepodoba to zamien rpg na M6 i bedzie po krzyku. kto przetrwa?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej