Eve Online > Total Noob Questions

TNQ - Buddy Program i plexy

<< < (9/19) > >>

Wilk:

--- Cytat: naye666 w Grudzień 20, 2009, 12:27:45 ---Acha, ale wystarczy zapis w aukcji każdym chyba znany, ale nie będę go tu przedstawiał by stało się to legalne.

--- Koniec cytatu ---

Pupa a nie legalne. I wiem co mówię, pracowałem swego czasu w allegro. EULA jasno wskazuje, że jakikolwiek obrót dobrami CCP w sposób, którego sobie nie życzą, jest nielegalny i allegro reaguje na zgłoszenia takich aukcji. Szczególnie, jeśli takie zgłoszenie wychodzi od przedstawiciela CCP. Podejrzewam, że zgłoszenie z Centrali też zostałoby potraktowane z cała powagą. Brak reakcji może wynikać jedynie z tego, że allegro nie zna regulaminów tych wszystkich gier onlline i dlatego zazwyczaj czekają na zgłoszenie od poszkodowanego - przedstawiciela danej gry. Przy bardziej znanych grach koszą równo zgłaszane aukcje.

Kara Mon:
Dokladnie caly ten shit o sprzedawaniu "czasu" mozna sobie wsadzic tam gdzie slonce nie dochodzi.

Gdyby ten zapis brac wogole na powaznie moglo by sie okazac ze placisz komus i nie dostajesz isk , bo przeciez fakt dostarczenia isk-ow zalezy tylko do jego dobrej woli. Kupiles czas a nie iski i nie musisz ich dostac.

Co wazniejsze wszystkie aukcje sa zatytulowane ze gosc sprzedaje x iskow, "sprzedaje 50 miliardow za......." i gdzie tu ten "cenny czas"  :2funny:

naye666:

--- Cytat: Wilk w Grudzień 20, 2009, 13:45:13 ---Pupa a nie legalne. I wiem co mówię, pracowałem swego czasu w allegro. EULA jasno wskazuje, że jakikolwiek obrót dobrami CCP w sposób, którego sobie nie życzą, jest nielegalny i allegro reaguje na zgłoszenia takich aukcji. Szczególnie, jeśli takie zgłoszenie wychodzi od przedstawiciela CCP. Podejrzewam, że zgłoszenie z Centrali też zostałoby potraktowane z cała powagą. Brak reakcji może wynikać jedynie z tego, że allegro nie zna regulaminów tych wszystkich gier onlline i dlatego zazwyczaj czekają na zgłoszenie od poszkodowanego - przedstawiciela danej gry. Przy bardziej znanych grach koszą równo zgłaszane aukcje.

--- Koniec cytatu ---

ktoś kiedyś powiedział "w dupie byłeś g. widziałeś", pasowało by to idealnie do aktualnych aukcji na allegro,
przypatrz się i powiedz mi czy którykolwiek człowieczek z tamtego grona dostał bana z allegro czy ccp?
Nie bo dalej sobie handlują.
Nie sprzedajesz CZASU, bo tego nie da się sprzedać, ale możesz żądać czegoś innego, jako iż to forum nie służy do podpowiadania jak to załatwić to wystarczy poszukać na, niektórych aukcjach magicznego słowa na "G", by przekonać się, że nawet w EULA nie ma o tym należytego zapisu :]

Kłania się pracownik kancelarii adwokackiej <3

Xarthias:

--- Cytat: naye666 w Grudzień 20, 2009, 15:37:46 ---ktoś kiedyś powiedział "w dupie byłeś g. widziałeś", pasowało by to idealnie do aktualnych aukcji na allegro,
przypatrz się i powiedz mi czy którykolwiek człowieczek z tamtego grona dostał bana z allegro czy ccp?
Nie bo dalej sobie handlują.
Nie sprzedajesz CZASU, bo tego nie da się sprzedać, ale możesz żądać czegoś innego, jako iż to forum nie służy do podpowiadania jak to załatwić to wystarczy poszukać na, niektórych aukcjach magicznego słowa na "G", by przekonać się, że nawet w EULA nie ma o tym należytego zapisu :]

Kłania się pracownik kancelarii adwokackiej <3

--- Koniec cytatu ---
No właśnie:  "w dupie byłeś g. widziałeś".
I tak, CCP monitoruje aukcje allegro, przy współpracy pracowników allegro. W jaki sposób dalej działają nie zdradzę, ale liczba zbanowanych za handel ISK kont eve z polski robi wrażenie. A ilość anulowanych transakcji (gdzie kupujący budzi się ze sporym debetem na wallecie) jest jeszcze większa.
I każda transakcja nie przeprowadzona przez CCP, dzięki której zamieniasz złotówki (czy też inną walutę) na iski lub itemk z gry jest z punktu widzenia EULA nielegalna niezależnie od tego jak ją nazwiesz. Nielegalna oczywiście z punktu widzenia CCP i ścigana z całą surowością, Allegro za to użytkowników nie bananuje (zresztą, w porozumieniu z CCP).
I nie kłaniaj się tak, bo to, że ja pracuję w dużej firmie telekomunikacyjnej, w dziale rozbudowy infrastruktury, nie znaczy, że potrafiłbym tą infrastrukturę faktycznie rozbudowywać :P
I koniec dyskusji na ten temat. Za kolejne posty będę sypał warnami.
Jedyne legalne aukcje na allegro, to te, które sprzedają faktyczne kody doładowujące (Game Time Code), które to kody sprzedawca przesyła nam na maila lub esemesem. Wszystkie inne "doładowania", "plexy", "czas", konta, czy co tam jeszcze sobie wymyślicie jest uznawane przez CCP za nielegalne i w razie wykrycia, źle się kończy dla obu stron transakcji.

Wilk:

--- Cytat: naye666 w Grudzień 20, 2009, 15:37:46 ---Kłania się pracownik kancelarii adwokackiej <3

--- Koniec cytatu ---

Jakby co, to Ciebie na obrońcę nie wezmę.

Wszystko co należy do CCP podlega obrotowi tylko na ich zasadach. Czas to sobie możesz sprzedawać, ale nie w połączeniu z ich przedmiotami - aukcje jasno sugerują co jest sprzedawane. Poza tym tylko jednego gościa widzę sprzedającego na allegro - resztę dziwnym cudem wywiało - ciekawe dlaczego, i ciekawe co mi odpiszą jak zaraportuje tego pacjenta.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej