Śmietnisko > Archiwum
Film / Ksi??ka ? :)
Sambor:
Jest jeszcze jedna ksi??ka dost?pna w ka?dej bibliotece
"POMNIK" hmmm nie pami?tam autora ale chyba jaki? Loyd? Beagle/Begle/Bagle/Bigle.
Pi?kna ksi??ka, polecam, dla ka?dego.
mc-maxim:
No wiec wyporzyczy?em 3 ksiazki.
James White : Trudna operacja i sektor 12, czyli tom 5 i 3.
Mam nadzieje ze nie trzeba czytac po kolei. Z tego co patrzalem to sa ksiazki o jakims kosmicznym szpitalu .... hmmm nie wiem czy dokladnie o to mi chodzilo, chcial bym ksiazki typowo bitewne zblizone do klimatu EVE (moze nie ma takich)
Lloyd Biggle : Pomnik .... przegladalem j? i tez wydaje sie dziwna .... caly czas jakas pustynia, ale moze mi sie tylko zdjae, nie wiem :p
Jak ktos zna jeszcze cos dobrego niech poda tytu?y. Innych ksiazek niestety nie odnalaz?em.
Pozdrawiam !
Sambor:
ieee tam jak tasma to ja na cd w glowie zmienialem :) no jak chcesz ale Dr. Conoway i jego ekipa Prilica (paj?kowaty), Sister Nydrad (jakos tak, chodzaca dzdzownica w futrze) i jego kobita Patolog Murchison :)Poznawali sie przez kilka tomow. Zaczynaj?c od I tomu, bohaterem jest Major O'Mara taki Szwarceneger Psycholog, szef szefow na stacji :) no co ja Ci bede mowil, zacznij od pocz?tku to zobaczysz sobie jak czlowiek daje sobie rade z Tralthianami (jaos tak) a dokladniej jednym z dzieci tej rasy :) piekne metody wychowacze :) uuu chyba jezszcze raz zaczne to czytac :D
A w jednym z tomow, szpital jest przebudowany w wielka kosmiczna fortece, szpital, broni sie przed najazdem obcego imperium... ciekawie opisana walka :) ale w tej ksiazke nie walka dominuje lecz wizja kosmosu J. Whitea :D
Arleonenis:
zaj$%iste ksi??ki na temat militarnej sf (bitwy kosmiczne):
autor david weber
cykle (tak cale cykle):
Honor Harrington (numer 1 imho)
Starfire
te dwa cyle s? najlepsz? militarn? sf której akcja opiera si? na bitwach kosmicznych z tych które do tej pory znalaz?em a czytam naprawde duuuuzo (ostatio piec baniek poszlo na same ksiazki (20 zamówilem))
tych opartych glownie na bitwach ladowych sf jest w pizdu i jeszcze troche
Nawigacja
Idź do wersji pełnej