Śmietnisko > Archiwum
EVE: recenzja
EverSin:
--- Cytat: "Bandyta" ---chcia?bym dorzuci? swoj? opini? o eve, a jest ona niestety krytyczna. Ta gierka mog?aby by? naprawd? niez?a ale ma kilka mankamentów, które mnie zni?ch?caj? do niej. Najwa?niejsze:
1. pomys? z upgredami klonów jest chory - ?mier? naszej postaci jest jak spluni?cie - conajwy?ej pare isków wydamy, które ?atwo odrobi?. ?mier? postaci powinna bole? - a niech klon zachowa max 50 % skilli (niechyby chocia? nawet i 80 % ) i ju? gra si? zrobi bardziej dramatyczna, bardziej emocjonuj?ca.
2. systemy bezpiecze?stwa - prawie po?owa systemów jest powy?ej 0.5 i oczywi?cie wi?kszos? graczy tam siedzi i s? nie od ruszenia. Nie powinno by? w ogóle systemów w 100% bezpiecznych. I niech przylatuje Concorde i rozprawia si? z ?amaczami prawa, a nie traci si? statek nie wiadomo od czego.
3. na logik? to galaktyka powinna roi? si? od fregat, a im wy?sza klasa tym mniej statków danego typu, a w eve ?miem twierdzi? jest na odwrót.
a mo?na by?oby to rozwi?za? w prosty sposób - im wy?sz kalsa tym wiecej graczy do obs?ugi danego statku, niech BS obs?uguje np. 10 graczy. Od razu liczba ?migajacych po eve statkach przyjmie w?a?ciwe
proporcej, a i ciekawiej by?oby.
W sumie ze wzgl?du na powy?sze wady w tej grze nie ma szans na pokonanie wrogiego korpa. Mo?na zniszczy? ile? tam statków, zabi? ile? tam postaci, ale zwycie?y? si? nie da. To nie s? walki. To tylko mniej lub bardziej bolesne k?sania.
PS. Rozumiem tych którzy w to graj?, bo nie widz? na rynku alternatywy dla tej gry.
--- Koniec cytatu ---
1. Tak sadzisz?? To teraz pomysl grasz sobie rok masz 12mil SP (wiem ze malo) i teraz podlatuje ci jakis pajac i cie zabija, teraz zgodnie z twoim rozumowaniem mam stracic 6M SP??? czyli wydalem kase w bloto jednym slowem tak? Pogina pana panie Bandyta.
Pozatm cena Kona na wieksz? ilosc SP tez tania nie jest...
2. Od tego sa wojny... Co do Concordu to oczywiscie przylatuje nie wiedziales?? Ale i z concordem mozna sobie poradzic jak zajklepiesz goscia szybko i zdazysz zwiac zanim cie zescrambluja.
3. Poroniony pomysl... Ja bede kierowal statkiem w lewo (1 osoba) 2 osoba w prawo trzecia do gory czwarta w dol piata bedzie sterowac silnikiem szusta wlaczac dzialka, 7 oblugiwac skaner, 8 bedzie ogladac widoki, 9 dlubac w nosie... Nie dziekuje za takie cos, to poprostu idiotyzm...
A statystyki tego to bierzesz z kosmosu chyba...
--- Cytat: "Bandyta" ---ka?dy ma swoje zdanie. dla mnie ta gra jest skopana i granie w ni? w obecnej postaci jest po prostu nudne i pozbawione dreszczyku emocji.
--- Koniec cytatu ---
A co do twojego braku dreszczyka emocji to bawiles sie w PVP? Lales silniejsze od siebie NPCe? Przebijales sie przez blokady indykiem wypchanym materialem wartym pareset milionow isk? malo prawdopodobne, a wymieniac mozna dlugooooo....
Bandyta:
je?li nie dostrzegacie wad tej gry to przykre. moim zdaniem za d?ugo w tym tkwicie aby spojrze? na to obiektywnie. co do moich propozycje to by?y tylko tak na rybe - mo?na wymy?li? opcjonalnie co? innego. g?ównie chodzi?o mi o to ?e ze strat? postaci nie wi??? si? ?adne wielkie konsekwencje. jak sie uwiniesz to jeszcze mo?sz zdazy? wróci? i dokopa? go?ciowi. przecie? to jest chore! utrata postaci powinna by? bolesna - jak bardzo to inna sprawa. a nie ?e tylko kasiorke wyci?gasz, któr? ?atwo zarobi?. Ja lata?em po strefach 0.0i kompletnie nie robi?o na mnie wra?enia, czy kto? mnie dopadnie czy nie, bo wiedzialem, ?e mam odpowiedniego klona. to chyba co? nie tak jest. ale nie ze mn? tylko z gr?.
wojny to moga wypowiada? korporacje. a co maj? zrobi? freelancerzy, piraci? nie opowiadajcie mi tu bajek. dobrze wiecie ?e to te? jest sknocone. sprawa trzecia - chodzi?o mi tylko o zrównowa?enie do w?asciwych proporcji wyst?powanie ró?nych rodzajów statków bo jak tak dalej pójdzie to za rok prawie wszyscy BS-ami b?d? lata?, a wy si? uczepili?ci mojego pomyslu jak rzep psiego ogona. nie o to chodzilo czy podró?owa? pojedynczo czy nie. zreszt? brak wam wyobra?ni - bo akurat ten pomys? mo?na dobrze rozegra?.
mówisz o pvp? dobre sobie. przewa?nie kampujecie gajty i sie podniecacie jak w dziesi?ciu dopadniecie biednego, zblakanego pilota. poka?cie co potrafice w równej walce. ale gra i jej zasady nie sprzyja temu i je?eli co? takiego mam miejsce to wynika tylko z dobrej woli graczy (którzy s? w mniejszosci) . a zreszt? co wynika z takich walk pvp? kompletnie nic. sytuacja szybko wraca do równowagi. ofiara posiedzi w 1.0 i zarobi sobie na kolejnego BS-a. gra w której nie mo?na wyeliminowa? skutecznie przeciwnika nie jest dobr? gr?. wzajemnie sie k?sacie i tyle.
Xarthias:
Powiedz ile grasz w t? gr??
Tydzie?, dwa?
Je?li tak, to szczerze mówi?c mo?na wyci?gn?? takie wnioski... Pograj pó? roku i zmienisz zdanie.
Co do naszego obiektywizmu... Poczytaj forum, znajdziesz wiele niepochlebnych opinii o Eve, ale opinii ludzi, którzy t? gr? ZNAJ?!!! A Ty wydaje mi si?, ?e nie bardzo... I kto tu nie jest obiektywny... Dostrzegasz tylko wady (o których zreszt? ju? pisali?my na forum), a nie znajdujesz ?adnych zalet - wi?c nie mów o obiektywi?mie.
I nie obra? si?, ale Twoje posty wygl?daj? na biadolenie sfrustrowanego pi?tnastolatka, który nie potrafi si? znale?? w grze... Do której zreszt? nikt nikogo nie zmusza - nie podoba si? - nie p?ac i nie graj, ale nie wylewaj swojej ?ó?ci na innych.
EOT
Kamoris:
Bandyta mam wrazenie ze pograles chwile w ta gre i jedziesz na zaslyszanych opiniach ::P
Pograj dluzej i wtedy krytykuj, poczytaj np. posty Sheepa krytykujace eve, widzisz roznice ??
Aenyeweddien:
:roll: Nie popisa?e? si? Bandyta nie popisa?e?... Wida? ?e nie masz ?adnego poj?cia o grze...
- latanie BSem mo?e nie wymga du?ych skilli le je?li ju? chcesz walczy? BSem to musisz si? uczy? n maksa.
- Czy ty my?lisz ?e tak ?atwo uzupe?ni? strat?... - Owszem s? osoby co id? tylko na zarabianie ISK ale w wi?kszo?ci strata BSa ze sprz?tem + klona to du?a kwota. Pozatym ?adko kto mo?e si? pochwali? ?e ma w hangarze 2 sfitowane n maxa BSy...
- Wida? ?e ma?o grasz bo nie widzisz ?e s?: walki flot, szukanie celu za pomoca coverta. Kampienie gejta to nie wszystko...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej