Śmietnisko > Archiwum

EVE: recenzja

<< < (21/21)

Goomich:

--- Cytat: "Dormio" ---Oczywi?cie znajd? si? tacy co powiedz?, ?e jest to nieprawd?, bo np. Minmatar jest najtrudniejsz? ras? w prowadzeniu. Zgadzam si? z tym, ale znam wiele osób, które zaczynaj?c w jednej rasie wybieraj? pó?niej specjalizacj? w innej i cz?sto jest to w?a?nie minmatarska.
--- Koniec cytatu ---

Bo Minmatar ma najladniejsze statki (a Caldari dziewczyny :D ).

--- Cytat: "Dormio" ---?atwo?? "zarabiania",
--- Koniec cytatu ---

?atwo?? *&^%. Scordite stania?o o prawie 2 ISK! ;-)

Farin:
Ha Dormio dzi?ki, ?e to napisa?e? i za to ostatnie twoje pytanie:
Czego oczekujesz od EVE? :]]]]]
W?a?nie o tak? recenzj?, w miar? obiektywn?, mi chodzi?o :]
No to teraz poszaleje :]
Pobawi? si? w porównanie bo zazwyczaj to pomaga:
Nexus the jupiter incydent - gra ta by?aby dlamnie idealna gdyby mia?a budow? imerium, zarz?dzanie nim, budow? statków, wynalazki, i wojn? z innymi imperiami.
Nic na to nie poradz?, interesuj? si? taktyk? i strategi?, ostatnio rpg.
Z tego co wiem EVE daje duuu?e mo?liwo?ci rozwoju postaci.
Oczekuj? i? jak zostan? np. producentem to po pracy nad tym w pocie czo?a wyrabiane przezemnie przedmioty b?d? lepsze lub chodzia? tak dobre jak te serwowane przez tzw. computer, a nie jak to mamy np. w WOW, gdzie oboj?tnie jak? profesj? by? nie wybra?(czyt. profesja do wytwarzania dóbr- taki producent) to i tak przedmioty które rzucaj? zabite mobki"bossowie" s? 100 razy lepsze od tych co ja je wytworz?(istniej? oczywi?cie wyj?tki, ale niedosy?, ?e ?eby wykona? taki super uber sprz?t to najperw trzeba ubi? jakiego? bosa xxx razy aby rzuci? si? przepisem do tego? to jeszcze materia?y potrzebne do tego przekraczaj? zazwyczaj mo?liwo?ci jednego gracza, co staje si? ?adko op?acalne w porównaniu z zebraniem kilkunastu/kilkudziesi?ciu osób i zabicie bossa, to jeszcze potwierdzaj? tylko regu??).
Oczekuj? ró?nego rodzaju  mo?liwo?ci w bitwach, podobnych do Nexusa. Czyli np. mo?liwo?? zniszczenia samych dzia?ek zewn?trznych wroga, "zestrzelenia" mu silnika, potrzeby ochrony BS,a przez l?ejsze statki przeciwko tzw. bombowcom, czy te? d?ugich walk(ale nie popadajmy w skrajno?ci) mi?dzy dwoma BS,ami w przypadku dwóch graczy o podobnym poziomie,itd. itp.
O dobieraniu w?asnego uzbrojenia to nie wspomn?.
Przy okazji zadam pytanko(forum przeszukuj? ju? od prawie tygodnia i nieznalaz?em odpowiedzi):
Jak to jest z podzia?em serwerów w EVE i wczytywaniem?. Bo w WoW jeden serwer to jakby jedna rzeczywisto??, jeden ?wiat, wczytywanie odbywa si? tylko w przypadku zmiany kontynentu(s? dwa), a takto wszystko ?adnie bez wczytywania(nie licz?c tzw. Instancji ale to ju? na inn? opowie??). Z tego co wiem to w Everequest2 s? podzia?y na zone i przej?cie z jednego zone do drugiego to kilkana?cie/kilkadziesi?t sek. wczytywania.
chyba wsio uffff :]

EDIT:  jeszcze jedno: nie oczekuj? jakiego? specjalnego traktowania. W Freelancer mia? o tyle plus, ?e jak si? wlecia?o do wrogo nastawionego obszaru to je?li si? mia?o pecha to par? sek. i papa :]

Goomich:

--- Cytat: "Farin" ---
Pobawi? si? w porównanie bo zazwyczaj to pomaga:
Nexus the jupiter incydent - gra ta by?aby dlamnie idealna gdyby mia?a budow? imerium, zarz?dzanie nim, budow? statków, wynalazki, i wojn? z innymi imperiami.
--- Koniec cytatu ---

Star Wars: Empire at War. :)

--- Cytat: "Farin" ---Oczekuj? ró?nego rodzaju  mo?liwo?ci w bitwach, podobnych do Nexusa. Czyli np. mo?liwo?? zniszczenia samych dzia?ek zewn?trznych wroga, "zestrzelenia" mu silnika,
--- Koniec cytatu ---

Nie ma.

--- Cytat: "Farin" ---potrzeby ochrony BS,a przez l?ejsze statki przeciwko tzw. bombowcom,
--- Koniec cytatu ---

To jest.

--- Cytat: "Farin" ---czy te? d?ugich walk(ale nie popadajmy w skrajno?ci) mi?dzy dwoma BS,ami w przypadku dwóch graczy o podobnym poziomie,itd. itp.
--- Koniec cytatu ---

Poczytaj sobie kilka ostatnich newsow na ekranie wyboru postaci, lub z bilboarda przy bramach.

--- Cytat: "Farin" ---O dobieraniu w?asnego uzbrojenia to nie wspomn?.
--- Koniec cytatu ---

O tego to jest od ch...ry i troch?.

--- Cytat: "Farin" ---Przy okazji zadam pytanko(forum przeszukuj? ju? od prawie tygodnia i nieznalaz?em odpowiedzi):
Jak to jest z podzia?em serwerów w EVE i wczytywaniem?. Bo w WoW jeden serwer to jakby jedna rzeczywisto??, jeden ?wiat, wczytywanie odbywa si? tylko w przypadku zmiany kontynentu(s? dwa), a takto wszystko ?adnie bez wczytywania(nie licz?c tzw. Instancji ale to ju? na inn? opowie??).
--- Koniec cytatu ---

W Eve jest podobnie: jeden serwer - jeden ?wiat. Znaczy galaktyka.
S? dwa serwery... jeden do grania, drugi do testowania patchy.

--- Cytat: "Farin" ---EDIT:  jeszcze jedno: nie oczekuj? jakiego? specjalnego traktowania. W Freelancer mia? o tyle plus, ?e jak si? wlecia?o do wrogo nastawionego obszaru to je?li si? mia?o pecha to par? sek. i papa :]
--- Koniec cytatu ---

W Eve je?li wlecisz do wrogo nastawionego obszruu, to jesli masz szcz??cie to par? sekund i papa. Mo?e nawet zd??ysz zacz?? skr?ca?.

RIPsento:
Wróc? po paru miesi?cach grania do tego tematu.
Troche si? pogra?o i ju? nie trac? probow jak leci i niech si? nasza owieczka nie cieszy, teraz bardziej boli i jako? tak czuj?, ?e im dalej tym mocniej.
Reszta pozosta?a niezmienna. Po dotkliwej stracie odk?adam evk? na par? dni, znaczy góra dwa bo wi?cej sie nie da, i wracam. Nie wiem czemu minimatar jest trudny do opanowania??? Ja mo?e podchdz? do tego dziwnie ale gram w tej rasie w systemie typowym dla ammar i jako? si? to kr?ci. Mam czas, ?e chce mi si? rakiet to je trenuje jak kopania to sobie kopie, pe?ny luz.
Ale powiem jedno. Najmocniejsz? stron? tej gry (moim skromnym zdaniem) jest market tu mo?na robbi? cuda.
Nie wiem czy szukasz tu Farin wskazówki jak gra? czy wogóle gra? ale to gra dla specyficznej grupy ludzi (kolejna obserwacja), która reprezentuje pewien poziom, mianowicie - intelektualny.
I mo?e to jest tym biegunem który przyci?ga co nowych ?

regis:
w eve to jezeli wlecisz do zajetego przez wroga obszaru... to jesli masz szczescie ubijesz pare npcujacych bsow, pare haulerkow... i polecisz w sina dal zanim ktos cie zauwazy :))

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej