Eve Online > Dyskusje ogólne
Misje w highsec są okropne, empire to zło
litestep:
Losowe spawny to jest to. Tylko, że wielu wśród misjonarzy za żadne skarby nie chce rezygnować z niezależności i załatwiają alta w logistyku - bo nie muszą dzielić się kasą :P
Ezachiel:
EvE nie jest grą PvP.
Nie miało być. PvP jest wyłącznie elementem walki ekonomicznej, walki o zasoby i kase.
I tak jest.
Nie uda się sciągnąć ludzi do 0.0 "psując" rewardy za misje w hi-secu. Prawda jest taka że tylko zwiększy się czas niezbedny na pozykanie zasobów np do PvP, w efekcie ludzi w 0.0 gotowych na walke będzie jeszcze mniej ... ciągła pogoń za PvP, brak multi task corpów w 0.0, brak wsparcia dla "traderów", "industriali" itd ... w mechanice życia w 0.0 powoduje że tych ludzi tam jest mało, bo mają w większości przypadków wybór - walczyć albo "wypierdalać" ( cytat wypowiedzi ) do hi-seca.
Jeśli osoba grając np 5 miesięcy w EvE złoży podanie do korpa w 0.0, i przeczyta na forum tego korpa że potrzebne jest wsparcie militarne bo korp ma kłopoty, kupi, zfituje i opłaci statek np cruiser a od debila FC usłyszy że t1 cruisers are not allowed i dostanie pod-a, albo poleci fregatą t1 bo akurat kupił GTC i nie ma kasy na nić innego, poza statkiem do zarabiania, i dostanie pod-a bo smiał się złosić na akcję, to ja bym osobiście ASAP odszedł z takiego korpa ... dochodzi oczywiście też aspekt "przjaznego" środowiska w korpie, aktywnego właczenia nowego w życie korpa, opieke starszych graczy, nauki życia w 0.0 itd ... ale takich korpów jest bardzo mało ... większośc korpów w 0.0 to PvP, stawiają wymagania na skille do PvP, samowystarczalność, wiedzę itd ... przypominają mi się polskie ogłoszenia typu dam pracę : młodego pos tudiach, z min 5 letnim stażem pracy i znajomością rynku, procedur zatrudnię najlepiej tak by to on mi płacił za to że mu daję pracę. . .
Żeby ściągnąc ludzi do 0.0 trzeba by im zapewnić :
1. Bezpieczeństwo w pozyskiwaniu kasy.
2. Teamplay.
3. Odpowiednio rozbudowane zaplecze logistyki itd ...
4. Odpowiednią atmosferę w korpie i cele korpa, cele ktore mozna realizować wspólnie dla wspólnej kożyści.
Co z tego ferują oebcne korpy na tym forum ???
Co możecie zaoferować nowym w swoich korpach, co dacie w zamian za to że misje w hi-secu zostaną znerfione ?
Xarthias:
--- Cytat: Edmund w Luty 17, 2009, 13:33:29 ---EvE nie jest grą PvP.
--- Koniec cytatu ---
Ależ mylisz się. CCP w materiałach prasowych i wszelkich wywiadach wręcz chełpi się, że Eve to gra PvP i wszystko w niej to kompetycja między graczami... Czasem padają więc stwierdzenia, że Eve jest grą pure PvP... Jak to się ma do rzeczywistości to inna sprawa...
--- Cytat: Edmund w Luty 17, 2009, 13:33:29 ---Co możecie zaoferować nowym w swoich korpach, co dacie w zamian za to że misje w hi-secu zostaną znerfione ?
--- Koniec cytatu ---
Ale czemu mamy coś oferować? Nawet CCP przyznaje, że output gotówki z misji lvl 4 jest zbyt duży, że łamie zasadę risk vs reward... Przyznają i nic nie robią przez krzyczących kerbirków na eve-o i w trosce o swoje portfele...
Teraz to się zacznie...
Straszny:
ale ja na przykład nie chce newbie w 0.0.
Co byś nie robił i jak ich nie zachecał beda musieli sami latać tu i tam... i bedą masowo ginąć. Bez doświadczenia w grze nie chce nikogo w 0.0 bo to sie nie sprawdza (wiele razy wypróbowane).
Do tego newbie nie jest w stanie ogarnąć gry i po prostu nie umie zarobić sobie odpowiednio dużo żeby w 0.0 przeżyc, nie mowiąc o czerpaniu z tego profitów.
Morbius:
Wrzucę swoje 5 groszy jako że na chwile obecną odpoczywając od uroków 0.0 zajmuję sie kerbirstwem lvl 4 ;D
porównując do zarobkowania poza empire wcale mi nie wychodzi tak super, mając ograniczony czas RL mogę powiedzmy klepnąć 2- 3 misje dziennie wyciągając teoretycznie z każdej po 20-30 mil
Sęk w tym że sam reward od agenta + colateral itp to jest tak naprawdę gówno :) 98% całej kasy to loot i salvage. I tu jest właśnie zabawa tam gdzie najlepsze skupisko agentów tam również na lokalu cała armia hien do salvagowania oraz hi sek piratów :)
od sond aż sie roi w systemie robisz misje a w tym czasie za tobą leci kilaka desek i salvagują ci wraki (bez konsekwencji żadnej) od czasu do czasu pojawi się pan co zaczyna okradać puszki i teraz masz 2 wyjścia klepać go jak can flagga złapie albo dać sie okradać. jak zaczniesz klepać to za chwile przylatuje w neudomi i robi ci z dupy jesień średniowiecza , polecisz po statek do pvp to ci w tym czasie oskubią plexa :)
nie jest lekko imo 8)
LEAVE EMPIRE CAREBEARS ALONEE!! ;D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej