Śmietnisko > Off Topic
Śmieszne rzeczy
Filip Bonn:
A od strony lekarza będzie to wyglądać tak że zwiększy się presja pacjentów na wydawanie ZLA powyżej trzech dni, co na pewno zaowocuje lawinowym wzrostem ZLA trwajacych powyżej trzech dni, co spowoduje że przedsiębiorcy będą w dupie.
Ptysiu:
Pracuję w Czechach i tutaj obowiązują dokładnie takie zasady, to znaczy 3 pierwsze dni chorobowego są bezpłatne, a za pozostałe otrzymuje się 60% wynagrodzenia. Wierzcie mi, ani ja ani nikt z moich znajomych nie "kitra" antybiotyków na czarną godzinę... A życie toczy się dalej :).
Nosum Hseebnrido:
Schodzicie z tematu, każdy wie że chorobowe to patologia w naszym kraju.
Jak jesteś uczciwie chory to będziesz musiał ratować się swoimi oszczędnościami przez 2-3 miesiące bo nigdy nie wypłacają chorobowego terminowo. Możemy sobie gadać o 60%, 80%, czy nawet 100%. A jak 'nowy listonosz' zapodzieje gdzieś awizo z wezwaniem na komisje to dodajcie sobie do tego terminu co najmniej kolejne 6 miesięcy, plus ciągnięcie schorowanego po sądach.
Xarthias:
Ale co to za narzekania? Przecież płatne chorobowe to lewacki pomysł z głębokiego prlu i jako taki jest czystym złem i powinien zostać zdekomunizowany i zniesiony... >:D >:D >:D
Filip Bonn:
Tak samo, jak bezpłatna opieka zdrowotna! >:D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej