Śmietnisko > Off Topic

Śmieszne rzeczy

<< < (449/656) > >>

HammerSnake:
hehe tradycyjne urzędnicze mam wyjebane i moja działka to od do.

--- Cytuj ---Dodaje, że PKP wspólnie z Warsem
--- Koniec cytatu ---
Dwie spółki w jednym pociągu. 8)

W sumie ja zawsze drukuje bilet, w tym kraju papier to papier, zresztą ostatnio się poprawiło, bo już nie trzeba wszystkich danych z dowodu przepisywać włącznie z peselem(notabene raz konduktor sprawdzał czy pesel na bilecie zgadza się z tym na dowodzie ??? ciekawe co by było gdybym się jebnął przy wklepywaniu), teraz wystarczy imię i nazwisko :D (nadal nie bardzo ma to sens, patrząc na to, że w kasie kupuje się bilety bezimienne, ale jest progress)

Colonel:
PKP czy te wszystkie pochodne spolki wciaz trącają peerelem,

Kiedys tam... spiesze sie na pociag z dzieckiem,
musze sie upewnic wiec zaczepiam konduktora na peronie:

- przepraszam czy taki dzieciaczek to za darmo jedzie?
   - Panie, przeciez widac ze nie chodzi jeszcze do szkoly i raczej jeszcze wogole nie chodzi.
- no tak, prawie dwa lata ma... odpowiadam

Pomamrotal cos przez radio, gwizdnął, trzasnął, pojechali...
Wskakuje do swojego pociagu.
10 minut pozniej nasz przedzial nawiedza kanar.

- chcialbym bilet dla siebie
 - ok, nie ma problemu, juz piszemy...a dla dziecka?
- dziecko 2 lat jeszcze niema wiec jedzie za darmo...odpowiadam
 - zgadza sie ale dziecko musi miec bilet "zerowy", ktory powinien nabyc Pan w kasie poniewaz w pociagu takich biletow nie wystawia SIEM !!!
- A ILE TAKI BILET KOSZTUJE?
- zero złotych, jak nazwa wskazuje ale w pociagu takich biletow nie wystawia siemm

finalnie dostalem kredytowy...o ile dobrze pamietam 79 złotych + 6.5 zł wypisanie kredytowego + 0 zł za prawidlowy ale brakujacy bilet

..i niech mi ktos powie, ze czlowiek od małpy nie pochodzi :D

FITTIpalti:
Najśmieszniejsze jest to że w peerelu było znacznie lepiej ;)

Szedłeś do okienka w Bielsku kupowałeś bilet nad morze i nie wyrzucali cie z pociągu w Poznaniu mówiąc że masz bilet na koleje śląskie. Baba w okienku udzieliła ci odpowiedzi na każde pytanie nie mając komputera przed sobą, teraz jest tak "u nas" na śląsku że kto inny ma kasy, kto inny tory a jeszcze  kto inny pociągi .. nikt nic nie wie, czeski film.

No i koronna akcja jazda w kiblu nad morze za komuny dało rade, dało rade tez zajechać za 2 Żywce   ;D

Starakopara:

--- Cytat: FITTIpalti w Sierpnia 06, 2013, 07:14:52 ---(...)

No i koronna akcja jazda w kiblu nad morze za komuny dało rade, dało rade tez zajechać za 2 Żywce   ;D

--- Koniec cytatu ---

teraz te 2 Żywce zaproponuje ci miły współpasażer, w tychże znajdzie się jakiś roofie, i kilka godzin później budzisz się z wyprutymi kieszeniami i bez bagażu :P

GlassCutter:
[youtube]http://youtu.be/tLt5rBfNucc[/youtube]

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej