Śmietnisko > Off Topic

Śmieszne rzeczy

<< < (360/656) > >>

Doom:
http://www.youtube.com/watch?v=_CYwNWHZuT0

CalvinTower:
przychodzi córeczka do tatusia i mówi :
- Taatoo nuuudzi mi sie !
- to rób tak jak pies właź pod stół i liż jaja
- tato ale ja przecież nie mam jaj
- ale JA mam

[VIDE] Herezja:
Myślę, że się nadaje ten artykuł do tego wątku.

http://www.tvn24.pl/taranowal-samochody-rozjezdzal-pilkarzy-zemsta-pijanego-kibica-za-przegrany-mecz,286985,s.html

Spodobał mi się jeden z komentarzy.

"Kogoś całkiem pogięło? Odpowie jak gostek, który wsiadł na kacu i przy rutynowej kontroli wyszło mu 0.6 promila? Z artykułu wynika, że powinien odpowiadać za usiłowanie zabójstwa- bo to nie jego wina, że szybko i skutecznie uciekali. Polski tzw. wymiar sprawiedliwości sięga dna, żeby nie rzec, że zakopuje się w mule."

SokoleOko:
Komentarz 100% trafny.

Podobnie jak sytuacja z wczoraj, gdy zapadł wyrok w sprawie dzwona młodego Wałęsy. Kierowca samochodu został uznany jedynym winnym i ma zapłacić 20k zł nawiązki. A ja się pytam - kto zapierdalał 160 @90?

Dux:

--- Cytat: SokoleOko w Listopada 06, 2012, 13:16:54 ---Komentarz 100% trafny.

Podobnie jak sytuacja z wczoraj, gdy zapadł wyrok w sprawie dzwona młodego Wałęsy. Kierowca samochodu został uznany jedynym winnym i ma zapłacić 20k zł nawiązki. A ja się pytam - kto zapierdalał 160 @90?

--- Koniec cytatu ---

No tu trudno w rzeczywistości komentować opierając się na samych relacjach prasowych, gdzie nasi dziennikarze nibysądowi mają takie pojęcie o czym piszą, że głowa mała. Co sąd uznał za prawdziwe, a co nie można by wywnioskować dopiero po zapoznaniu się z pisemnym uzasadnieniem wyroku. Równie dobrze może się okazać, że jednak sąd uznał, iż ojroposeł do wypadku się przyczynił i dlatego nawiązki większej nie dostał (sąd wtedy stwierdziłby, że za taki wypadek i urazy to należy mu się kwota x, ale z uwagi, że do zaistnienia zdarzenia przyczyniła się w taki a taki sposób, nawiązka zostaje zmniejszona do kwoty y). I jeśli tak było to sąd to w ustnym uzasadnieniu pokrótce wskazał. I wcale nie jest tak nieprawdopodobnym by nasi bystrzy dziennikarze mogli to przeoczyć.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej