Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje

[Raporty] Delve War II

<< < (16/22) > >>

Yogos:
Sytuacja w Querios/Delve przyśpiesza.

Po wczorajszym przełamaniu blokady w PR- gdzie na stacji NPC zamknięte i kampione 23/7 było dużo capitali GBC ewakuowanych z zagrożonych stacji kampania zaczyna wkraczać w nową faze.

W tej chwili są anchorowane posy BoBa w 49- systemie wlotowym do Querios (sov 1 goonsów) od strony catch pare skoków z FAT- systemu w którym przegrupowały się siły sojuszy -A-, ROL , c0ven, SYS-K, SE

Yogos:
Cóż jakiś czas temu była dyskusja o pokazywaniu kb i skirmishach które się odprawiały.

Gdzieś tam popełniłem posta że walki z udziałem capitali powinny się zaczynać w momencie gdy twoja flota bsów może zmusić flote przeciwnika do wywarpowania z grida.

Wczoraj to się koalicji nie udało.

Liczba ludzi po obu stronach wydaje mi się była podobna.
Local przed skokiem koalicji stał 740 (powiedzmy że było koło 640 gbc aaa sw i niecała setka goonsów pl i nc)
Po skoku podjechał na 1340 więc wskoczyło 600 pilotów.

Ale

Z NC skoczyło 80 capitali (dred heavy) i 150 goonsów którzy siedzieli w rozmaitych statkach.

A po stronie GBC /AAA / ROL /SW /Atlas były floty bez kapitali z podwyższoną liczebnością bsów. Normalnie we flotach jest koło 50% bsów i 50% suportu a tu patrząc po KB wydaje mi się że ta proporcja mogła być większa na korzyść bsów.

Wydaje mi się że mieliśmy około 100 - 120 bsów więcej niż przeciwnik.
Nasi FC bezbłędnie wykorzystali ten fakt koncentrując się na bsach przeciwnika i olewając capitale które na nas warpowały w close (!).

Czytając między wierszami raport Shadoo, on widział co się dzieje, wychwycił ten moment gdy na gridzie pomimo obecności dredów zaczęła dominować nasza flota bsów i kazał logować tytany. Co ze względu na lag nie udało się.

W tamtym momencie gdyby udało się dobrze sprzedać nam DD bitwa mogłaby się odwrócić na korzyść koalicji.

Przez lag zostało to uniemożliwone, shame ccp ...

Z drugiej strony ten sam lag spowodował że my nie wykorzystaliśmy okazji i tytany ocalały...

Straszny:
z mniejszych rzeczy na wojnie:

MM napiera na południe, spamując POSami TN25, przedwczoraj zbiło w bitce broniące TN25 siły FI +nasze BUFU  - bystrze skoczyli na nasz snipepoint dictorami a FC FI delikatnie skiepał sprawe skacząc na ten sam co poprzednio (zarąbiście dobry FC tak btw, ale jak widać każdemu zdarzają sie w bitce wtopki)
(bąbelki włączone i... nasze straty tutaj: http://www.bu-fu.org/kb/?a=kill_related&kll_id=25097, do tego FI jeszcze oberwało w dupsko)
gratki za niezłe zagranie dla FC MM

wczoraj w PR- nasz FC roamował sobie gangiem i wytaklował Chimere Goonów... zleciało sie allies do pomocy ale że Chimera mocna to rozwalić ją pomogl.. Tytek Morsusów (dzięki chłopaki) . Dzięki temu ze na pomoc Chimerce przylatywało w nieskoordynowanej akcji całkiem sporo supportu - nasi nabili obok niej troche killi  O0
http://www.bu-fu.org/kb/?a=kill_related&kll_id=25147

wieczorem nasza flotka dostała info że Molle zaczyna manewry w 49- więc zasugerowano nam odciąć drogi dolotowe do systemu, co zaowocowało serią fajnych starć:
http://www.bu-fu.org/kb/?a=kill_related&kll_id=25216
http://www.bu-fu.org/kb/?a=kill_related&kll_id=25222

(przy okazji pochwale sie sam, a co, bo wczoraj poroamowałem sobie ostro solo i wybiłem w jeden dzionek 5 BSów, 2 HAce, dykte i troche smalli , na razie mój dniowy rekordzik solo, NO ALTS O0)

co do głównego frontu w 49- zaraz zorientuje sie w sytuacji i opisze  O0

edit:
wygląda na to ze 49- wczoraj ssało... (ale to info z drugiej ręki bo bufu operowało wokół terenu i nie było na TSie BOBItów) i że nic sie nie stało ciekawego, zadnych epic walk nie było, czajonko z obydwu i tyle. Szkoda. Nie wiem jak sytuacja z POSami ale nie sadze zeby bez dużej walki coś sie zmieniło. Więc chyba przewage mają GS&co

Yogos:
W 49- dziś może być ostro.

W tej chwili kilkadziesiąt dredów anty-goon-coalition razem z 350 bsami ora posy.
Za 20 minutek wychodzi pos goonsow z rf a późną nocą po 1 wychodzi z rf pos kzk.

Sytuacja jest taka że jeśli pos goonsów zginie a posy kzk zostaną obronione to jutro po dt spada sov do zera.

Stanie się tak dlatego że goonsi mają co prawda 20 posów do 17 kzk ale część z nich wymienili w niedziele za posy mm więc nie upłynęło 7 dni od czasu jak je postawili więc jeszcze do claimowania się nie liczy.

edit

Pos goonsów zabity

YANNICK:
Wczorajszą partię Goonsi & Co rozegrali b. sprytnie, odciągając AAA od 49- i zostawiając na placu boju osłabione SW i Ken. Nic, tylko pogratulować. Według pobieżnych statystyk bitwa zakończyła się jakoś remisowo, ale to Goonsi & Co osiągnęli strategiczny cel, którym było przejęcie inicjatywy w systemie.
Na pewno spadła jedna szpilka KenZoku. Czy więcej - nie wiadomo.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej