Eve Online > Wsparcie techniczne

Problem z bitmapami duzych hybryd na megathronie

<< < (2/3) > >>

Khobba:
Kontynuując lekki offtop, kto, tak na dobrą sprawę ogląda sobie swoje statki kiedy robi cokolwiek w eve? Jak latam, to nie patrzę, bo albo ktoś mnie goni albo ja kogoś, jak gadam na chacie, to zwracam uwagę na wypowiedzi innych, jak kupuję/sprzedaję, patrzę na market itp. A jak nie mam nic do roboty, to albo alt+tab, albo ctrl+q. Chyba tylko przy dość prostych z punktu widzenia zaangażowania gracza czynnościach jak kopanie, transport, czy siedzenie w kampie na mało uczęszczanej bramie jest czas na oglądanie statku...

disclaimer: w tym poście nie chodzi o flame czy warto oglądać statek albo czy mystiq jest głupi. Naprawdę ciekawi mnie wasz pogląd na wizualną stronę eve i to, czy warto przywiązywać uwagę do widoku działek i ilości fps (pomijając to, że zwykle, choć zależnie od pokazywanego obrazu oko rozpoznaje płynny ruch jeśli jest >25fps, a monitor z jakimś tam odświeżaniem n Hz i tak nie wyświetli >n fps choćby karta graficzna generowała x razy więcej)

Goomich:

--- Cytat: Voulture w Luty 06, 2009, 21:54:07 ---Screena robilem by podzielic sie z kims tam fitem wiec nie komentowac ;p

--- Koniec cytatu ---

Neutrony uzyskałeś dzięki użyciu namedowych modułków na medach, czy używałeś jakiś impów?

myst1q:
o odswiezaniu monitora-> http://forum.gamedev.pl/index.php/topic,8444.0.html
karta niewygeneruje wiecej niz mozliwe ;p

--- Cytat: miroslaw ---To karta taktuje monitor. Więc jeśli monitor pracuje w 60Hz to karta nie poda mu więcej. Będzie podawać 60 razy na sekundę aktualną zawartość bufora. A że Ty do bufora karty pchasz 120 to dzieje się tak że na monitor trafia połowę(albo inną część) obrazu z jednej i połowę z następnej ramki.
co właśnie widać przy ruchach podczas gdy VSync jest wyłączony.
--- Koniec cytatu ---

Khobba:
tak, dokładnie o tym napisałem :)

myst1q:
wiem, ale tylko linkuje ;p

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej