Eve Online > Total Noob Questions

TNQ - Eksploracja

<< < (7/10) > >>

Newbie:
Ja bym miał taka prośbę odnośnie skanowania czy może ktoś obeznany napisać do czego służą poszczególne sondy?? nie będę owijał w bawełnę, ale trochę kuleje z angielskim a chciał bym wiedzieć co do czego służy ( jakimi sondami mogę znaleźć wrogie ship-y na ss, anomalie itp)

Dormio:
Nie martw się tym. Do najnowszego patcha zostało parę dni (10 marca), a po patchu będzie duuuużo prościej. Jak będzie wyglądać eksploracja możesz zobaczyć w tym wątku.

Newbie:
śliczne dzięki za szybka odpowiedz  ;)

littleozzik:
Zakładam że mamy duży system, powiedzmy taki że trzeba 5 sond o zakresie 32AU aby go "objąć". Skanuję - coś tam wykryłem. Załóżmy że miałem nawet farta i mam na mapie anomalię w postaci czerwonej kropki. Ja postępuję tak że zmniejszam o jeden stopień zakres tych sond, ustawiam na nowo itd. (oczywiście shift i tak dalej). Trochę czasu to jednak zajmuje dajmy na to - przy 0.5AU dochodzę do 100% sygnału.
Pytanie moje jest następujące - podobno dobrzy gracze potrafią wyskanować kogoś (coś) w czasie mniejszym niż 2 minuty. Czy jest to możliwe?
Nawet biorąc pod uwagę sprzęt i skills - samo ponowne ustawienie sond zajmuje trochę czasu a w przypadku zaczynania od 32AU ponownych skanowań trzeba trochę zrobić nim dojdzie się do małego zasięgu....

SokoleOko:
Skille i sprzęt. Do tego wiedza - doświadczony scout po prostu wie że dana sygnatura jest np: BS-em (poznaje po sile sygnału przy pierwszym skanie). Umiejętność operowania wieloma sondami na raz oraz wielkość (czyt. "małość" systemu).

Przykład ekstremalny: wskakuję do systemu, kampa, dobijam do gejta, przeskakuję, razem ze mną przeskakuje covops, odwarpowuję na SS-a, align, mwd, cloak, po nieco ponad minucie 20 km ode mnie ląduje kilka cepów.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej